Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificare în Legea Piețelor: Informații importante pentru producători și comercianți

Publicat

Legea Piețelor a fost modificată de către Guvern, stabilind că formularele atestatelor de producător și carnetele de comercializare aflate pe stoc pot fi folosite până la 30 iulie 2018.

Legea (nr. 145/2014) care stabilea măsurile de reglementare a pieței și a produselor din sectorul agricol a fost modificată prin Legea (nr. 70/2018), stabilind-se că formularele Atestatelor de producător și Carnetele de comercializare aflate pe stoc pot fi folosite până la 30 iulie 2018.

Atestatul de producător și carnetul de comercializare sunt singurele documente din legislația actuală, ce permit producătorilor agricoli persoane fizice să își comercializeze produsele în piețe. Noile modificări presupun ca atestatul de producător și Carnetul de Comercializare să fie emis pe o perioadă de 7 ani.

Referitor la subiect agrointel.ro afirmă că: „Din cauza faptului că nu este reglementată o perioadă de tranziţie până la emiterea noilor formulare, producătorilor agricoli care doresc să comercializeze produsele proprii în piaţă nu le pot fi eliberate Atestatele de producător şi/sau Carnete de comercializare. Emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului ce legiferează o măsură tranzitorie are ca scop evitarea unui blocaj în ceea ce priveşte accesul la piaţă a producătorilor agricoli, a persoanelor fizice”  

Prin urmare, atestatele de producător și carnetele de comercializare existente pot fi folosite până la data de 30 iulie 2018.

Sursă: B1.ro , agrointel.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax