Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Modificare în PNRR: Guvernul a eliminat plafonul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile

Publicat

Plafonul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile a dispărut din varianta modificată a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), transmisă la Bruxelles de Guvernul Ciolacu. 

Mențiunea că cheltuiala cu pensiile nu poate depăși acest procent din PIB a fost înlocuită cu sintagma „cheltuieli sustenabile”, scriu jurnaliștii de la Economedia, care citează un document obținut în exclusivitate.

Cererea de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), trimisă vineri la Bruxelles de Guvernul României, conține o serie de modificări importante, printre care și tăierea unor granturi de sute de milioane de euro, pentru spitale, infrastructură de sănătate și dotări ATI.

Cele mai importante modificări solicitate de Guvern:

  • se taie granturi totale de aproximativ 700 de milioane de euro pentru spitale existente și noi, infrastructură prespitalicească, dotări pentru ATI nou-născuți și altele;
  • se taie cu 270 milioane de euro finanțarea pentru împădurire,
  • se taie finanțări de 95 milioane de euro de la punctele de încărcare de vehicule electrice și 180 de milioane de euro de la pistele pentru biciclete;
  • se reduc cu 400 de milioane de euro împrumuturile planificate pentru infrastructura de gaze din Oltenia.

În schimb, unul dintre cele mai importante proiecte adăugate este „Casa pentru eficiența energetică”, prin care Guvernul vrea să finanțeze cu 534 milioane de euro instalarea de panouri fotovoltaice pentru 34.000 de gospodării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 10.09.2023 at 21:38

    Se taie de oriunde, numai de pensii speciale să nu ne atingem.Crezul cu care a pornit la luptă PSD-ul şi la care nu renunţă nici în ruptul capului. Mincinoşilor !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax