Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificare pe lista de priorităţi la repartizarea locuinţelor sociale din Alba Iulia pentru 2014, pe ordinea de zi a Consiliului Local


Publicat

În şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de vineri, 22 august, se propune modificarea listei de priorităţi pentru anul 2014 în vederea repartizării locuințelor sociale, aprobată în iunie. Motivul este soluţionarea unor contestaţii depuse de solicitanţi.

Au fost depuse şase contestaţii cu privire la punctarea cererii, iar comisia a reanalizat dosarele. În cinci cazuri au fost menţinute punctajele, respective soluţiile dispuse anterior, iar pentru solicitantul Liviu Crişan s-a constatat că nu au fost cuprinse punctele de la criteriul “venit mediu lunar pe membru de familie”. Astfel, a fost modificat punctajul de la 33 la 43 puncte.

Perioada de depunere a dosarelor a fost între 17 și 31 martie, la Direcția de Asistență Socială și au fost înregistrare 128 cereri.

Potrivit raportului de specialitate pentru efectuarea anchetelor sociale au fost organizate un număr de 10 echipe a câte doi membri, după perioada de încheiere a primirii cererilor.

Lista a cuprins 128 de titulari de cereri pentru atribuirea de locuințe sociale, din care 27 de dosare au fost respinse, până în iunie, din următoarele motive: 9 dosare – lipsă domiciliu/ reședință valabilă în municipiul Alba Iulia; 6 dosare – dețin sau au deținut proprietăți; 4 dosare – lipsă acte; 3 dosare cu depășirea venitului; un dosar – renunțare.

Vă prezentăm noua listă propusă spre aprobare.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

6 Comentarii

6 Comments

 1. Ale

  joi, 21.08.2014 at 13:46

  Oricum tot pe pile se dau..e plin de masini in parcarea blocului apartinand celor din locuintele sociale…au bani de masini si de intretinerea lor dar totusi au locuinte sociale…explicatia???

 2. EU

  luni, 25.08.2014 at 16:22

  se explica. noi ne-am luat masina acum 2 ani dupa nunta, cu 50 de milioane. crezi ca iti poti cumpara casa cu banii astia???? si la multi sunt masinile de servici

 3. EU

  luni, 25.08.2014 at 16:23

  candd am bani de benzina umblu cu ea cand nu sta in parcare

 4. cry

  vineri, 29.08.2014 at 00:38

  sall aici sunt blocurile date pe pile si cei care au nevoie de apartamente si care sunt mai saraci nu le da apartamente , tot la politisti comunitari ,la doctori si la oameni care au pile si relatii si mai este cineva care se lauda ca are 2000 de euro salariul pe luna ca lucreaza ca tirist si nevastasa este sefa mare la spitalul judetean alba si altii care au parintii pe la finante tot la aia le da. si aici se zice ca se da pe criterii, dar care sunt criteriile acelea pilele la primarie si la angajatii care lucreaza in cadrul locuntelor sociale. eu am 3 copii si amandoi lucram si avem un salariul de 17 mil amandoi si stam in chirii unde platin cate 6-7 milioane numai chirie si mai vine si intretinerea si curent,gaz si gata sau dus bani. De mancare nu mai ramne nimic ca mai sunt copii de dus la scoala si gradinita care si alea trebui platite. pe cei din primarie ii doare undeva de cei care chiar au nevoie sau poate nici akolo de noi care chiar aveau nevoie de aceasta locuinta. Drar lucrurile nu o sa ramana asa o sa chem toate televiziunile si o sa cer sa se faca o ancheta la toti locatarii din toate cele 3 blocuri care sau facut. Si inca ceva de fiecare data cand se iau dosarele la verificat cei care erau mai in fata au ajuns tot mai in spate am vasut la mine ca eram cu 5 locuri mai infata si ak am decazut in spate cu 5 locuri. va multumesc si sper ca imi dati dreptate

 5. cry

  vineri, 29.08.2014 at 00:41

  EU scz ca iti zic dar nu sunt la toti masinile de servici ca nu cred ca le permite firma sa umble cu masinile lor si mai ales pe benzina lor astea sunt masini propietate personala

 6. cry

  vineri, 29.08.2014 at 00:54

  crisan liviu dupa locul 91 a ajuns pe locul 63 ce urcare frumoasa au facut cei de la consilul local si cei de la asistenta sociala felicitari . Ati reusit sa va bateti joc de niste oameni care chiar intradevar aveau nevoie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

28 octombrie: Unde îi așteaptă echipajele de poliție, pe șoferii din Alba. Amplasarea radarelor pe drumurile din județ

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au anunțat pe ce drumuri din județ vor fi amplasate radarele, miercuri. 

Informația vine însă și cu recomandarea de a respecta regulile de circulație pe drumurile publice și regimul de viteză, pentru a evita producerea de accidente rutiere.

Amplasarea radarelor în data de 28 octombrie 2020:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va ține și în această iarnă, în plină pandemie de COVID-19. Ce spun organizatorii

Publicat

Tradiționalul Târg de Craciun din Sibiu, care anual atrage zeci de mii de vizitatori, va avea loc și în acest an, chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 a ajuns în municipiu la 3.74 la mia de locuitori. 

Potrivit reporterilor de la oradesibiu.ro evenimentul ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie.

Ediția din acest an este anunțată a fi „adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare”.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat.

Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organziată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, anunță organizatorii.

Conform acestora, peste 100 de expozanți vor fi prezenți în Centrul Sibiului pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun, un patinoar în aer liber dar și Parcul lui Moș Craciun.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare vor fi din nou prezente. Proiecțiile sunt renumite deoarece transformă centrul orașului într-un loc de poveste.

Rata de infectare cu Sars Cov-2 în județul Sibiu este de 2,51 la mia de locuitori, iar în municipiul reședință de județ aceasta se cifra luni, 27 octombrie, la 3,75.

sursă: oradesibiu.ro

sursă foto: Facebook – Târgul de Crăciun de la Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Încep reducerile de personal în administrație: La Consiliul Județean Bihor jumătate din angajați vor fi dați afară

Publicat

Noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fostul primar al Oradiei, a anunțat în prima conferință de presă restructurări masive în cadrul instituției. 

Mai exact, Bolojan a anunțat că de la 1 decembrie vor mai lucra în instituție doar 88 de angajați, din cei 174 deoarece 86 vor fi concediați. 

La Consiliul Județean Alba sunt pe statele de plată ale instituției 180 de angajați, potrivit transparenței veniturilor salariale din luna septembrie.

Potrivit ebihoreanul.ro noul Ilie Bolojan a afirmat că multe persoane plătite de CJ efectiv nu aveau „obiectul muncii”, dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

”La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a spus noul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marţi, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această funcţie, pe care a preluat-o cu o săptămână în urmă.

Consecvent celor anunţate încă din campania electorală, când a comparat CJ cu o maşină care consumă mult şi numai pentru propriile necesităţi, Bolojan a afirmat că „suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia” şi „să depolitizăm activitatea CJ”.

Concret, Bolojan a spus că în prima şedinţă a CJ după alegerile din 27 septembrie, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (şi având în vedere că grupul PNL deţine majoritatea simplă necesară, proiectul va fi şi votat) reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.

Asta înseamnă „reducerea personalului de la 174 de posturi (n.r. – efectiv ocupate din cele 195 existente în organigramă), aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”.

Bolojan le-a spus jurnaliştilor că a făcut o analiză „cantitativă” a muncii personalului CJ şi „am constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”, prima fiind faptul că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată”, iar o alta că „sunt structuri întregi fără obiect de activitate”, dând ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condiţiile în care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi.

De asemenea, Bolojan a arătat că a găsit un adevărat CJ paralel, adică „o direcţie de turism vizavi de teatru (n.r. – Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică)”, dar şi o alta vizavi de Primărie (n.r. – Agenţia pentru Managementul Destinaţiei), ironizând că „de aceea nu s-au terminat lucrările în Piaţa Ferdinand la timp că erau cozi de turiști” de care se ocupau aceste structuri.

Pe de altă parte, Bolojan a spus că a identificat şi „direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Citește toată știrea pe: ebihoreanul.ro

sursă foto: ebihoreanul.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție din Alba, confirmat cu COVID-19

Publicat

Comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Florin Dogaru, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit surselor alba24.ro. 

De asemenea, până în acest moment, peste 30 de polițiști ai Inspectoratului Județean de Poliție Alba au fost confirmați cu coronavirus, mai susțin sursele alba24.ro.

Ce se întâmplă dacă un membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba este confirmat cu COVID-19

Contactat de alba24.ro, prefectul județului, Nicolae Albu, a declarat că dacă un membru CJSU este confirmat pozitiv pentru coronavirus, acesta va fi înlocuit temporar de înlocuitorul de drept din instiuția pe care o reprezintă.

Marți în județul Alba au fost confirmate în ultimele 24 de ore, 64 de cazuri de COVID-19. Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4385, în județul Alba.

De asemenea, 1.545 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 129 decese. Luni, în Alba au fost prelucrate 345 de probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 99.387.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate