Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificarea legilor justiției, prin ochii lui Augustin Lazăr: o provocare la inteligența magistraturii. ”DNA rămâne fără obiectul activității sale”

Publicat

augustin lazar

augustin lazarProcurorul general al României, a declarat, marţi, după şedinţa cu şefii de parchete, că procurorii consideră propunerile de modificare a legilor justiţiei, prezentate de Tudorel Toader, sunt „o provocare la inteligenţa magistraturii”, menţionând că e prima dată când comenteză un Power Point.

„Sunt evident nişte idei, principii, oferte. Chiar dacă n-am avut la îndemână un proiect de act normativ, noi trebuia să luăm atitudine. Nu puteam să lăsăm să treacă prin faţa noastră o provocare la inteligenţa magistraturii”, a spus procurorul general, citat de Mediafax.

Augustin Lazăr a spus că procurorii nu au agreat crearea unei direcţii specializate pentru cercetarea magistraţilor, susţinând că există bănuială că propunerea este făcută pentru a lua atribuţiile DNA.

„Nu a mai auzit nimeni de acum 20-30 de ani când în România era un birou de anchete speciale la Procuratura Generală nereformată. (..) Lucrurile au evoluat. România, ca ţară europeană, şi-a făcut structuri specializate pe categorii de infracţiuni, nu pe categorii de persoane. (..) Bănuiesc că această propunere e făcută de cineva care nu aparţine sistemului nostru, ci este din exterior şi doreşte să-i ia DNA-ului, care tocmai are un birou specializat, care face o muncă cu rezultate, şi să o dea unei iluzorii să facă un experiment oarecare. Nu este în regulă. (..) DNA rămâne fără obiectul activităţii sale şi se înfiinţează o aşa-zisă direcţie contra magistraţilor care nu se ştie ce va face acolo”, a declarat procurorul general al României.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax