Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificarea salarizării funcţionarilor din administraţie, în analiză la Guvern. Vicepremierul Dragnea: „Nu putem aştepta performanţă cu salarii mici”

Publicat

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, că a fost elaborat pachetul legislativ de modificare a legislaţiei administraţiei publice locale cum ar fi Legea finanţelor locale, a administraţiei locale, a statutului funcţionarului public, legea prefectului, statutul aleşilor locali.

„Toate aceste legi vrem să le includem într-un cod administrativ pentru a atinge câteva obiective cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor”, a spus Dragnea.

El a arătat că în primul rând a trebuit clarificat statutul primarului pentru a se stabili exact care este responsabilitatea primarului şi responsabilitatea funcţionarului.

Citeşte şi Legea pentru majorarea salariilor pentru primari, de la 1 iulie, promulgată de preşedintele Traian Băsescu

„Este inadmisibil să continuăm cu situaţia în care după zece semnături care se puneau pe document înainte de semnătura primarului, dacă ulterior cineva descoperea o neregulă, să fie tras la răspundere primarul în solidar, în condiţiile în care primarul nu e nevoie să fie şi inginer, şi jurist, şi arhitect”, a spus Dragnea.

El consideră că la primar este decizia de oportunitate, iar cea de responsabilitate trebuie să fie la funcţionar.

Dragnea a menţionat că problema legată de salarizarea primarilor a fost rezolvată şi că acum se analizează salarizarea personalului din administraţie.

„Lucrăm intens la o analiză privind salarizarea personalului din administraţia publică. Toată lumea ştie că nu putem aştepta performanţă de la sistemul administraţiei publice în general, şi locale în special, cu salarii foarte mici”, a spus Dragnea.

El a mai spus că sunt şi modificări la legislaţia privind urbanismul pentru a uşura munca şi a introduce disciplina în construcţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax