Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări ale programei școlare. Vor fi introduse cursuri suplimentare de educație financiară

vacanta, elevi

Publicat

Primvicepreşedinte ASF, Ovidiu Wlassopol, a declarat că anul acesta vor fi demarate trei programe naţionale menite să pregătească din punct de vedere economic şi financiar educaţia generaţiilor viitoare. În cele trei programe vor fi implicate Autoritatea de Supravehere Financiară (ASF), Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Finanţelor Publice. Programele prevăd modalităţi de educaţie financiară la nivel naţional, atât a elevilor din mediul urban, cât şi a celor din mediul rural.

„Programele sunt demarate din acest an şi aplicabilitatea lor va fi tot de anul acesta, dar nu ştim exact de când. Primul program prevede revizuirea programei şcolare, atât a celei de gimnaziu, cât şi a celei de liceu, prin introducerea de elemente de educaţie financiară. Practic, o disciplină ca un ABC al lumii financiare, care să cuprindă noţiuni mai simple pentru elevii de gimnaziu şi ceva mai complicate pentru elevii de liceu”, a declarat Ovidiu Wlassopol. Pentru modificarea curriculei şcolare se va constitui un grup de lucru la care vor participa specialişti din Ministerul Finanţelor, alături de cei şi Ministerul Educaţiei şi ASF.

Cel de-al doilea proiect vizează modificarea manualului de economie de clasa a XI-a. Revizuirea manualului se va face pentru ca liceenii să poată învăţa şi primi modele actuale legate de evoluţiile economice curente, într-un limbaj uşor de înţeles pentru ei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax