Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Modificări fiscale 2024: Noile măsuri anunțate de Guvern abrogă facilitățile pentru telemuncă

Publicat

Modificări fiscale 2024: Noile măsuri fiscale anunțate de Guvern presupun, printre altele, abrogarea facilităților pentru telemuncă. 

În prezent, firmele pot să acorde lunar până la 400 de lei, bani netaxați, are să acopere cheltuieli generate salariaților aflați în telemuncă.

Pot fi acoperite din acești bani chelutieli care țin de consumul de energie electrică, abonamentul de date sau cheltuieli pentru mobilier.

Totodată, firmele care le acordă le pot include pe lista cheltuielilor deductibile. Iar o parte bună a acestui beneficiu fiscal e că nu sunt cerute de lege documente justificativ

Guvernul renunță însă la această facilitate: de anul viitor, nu se mai face această excepție la taxare.

”Se propune abrogarea prevederilor potrivit cărora sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă, în limita unui plafon lunar de 400 lei, corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă, reprezintă venit neimpozabil și nu se cuprinde în baza de calcul a contribuțiilor sociale obligatorii, cu încadrarea în plafonul lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat sau din solda lunară/salariul lunar acordată/acordat potrivit legii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax