Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări importante ale procedurilor, pentru cei care sosesc în România din străinătate. Și familiile lor intră în carantină


Publicat

Ministerul Sănătății a adus miercuri, 20 mai, o modificare importantă la procedura de carantinare a persoanelor care sosesc în România din străinătate.

Acestea vor intra în carantină împreună cu familiile lor, dacă aleg să stea acasă, în locul carantinei instituționalizate, într-un hotel sau pensiune. 

”Pentru toate persoanele care intră pe teritoriul României din străinătate se impune măsura carantinării/izolării la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz” se arată în ordinul semnat de ministrul Nelu Tătaru.

Până acum, aceste persoane aveau posibilitatea să se izoleze la domiciliul familiei fără ca toți membrii acesteia să intre obligatoriu în carantina. De exemplu dacă existau intrări și spații separate – baie, bucătărie, care le permiteau să nu intre în contact, nu era nevoie de carantină comună.

Dacă familia nu este de acord cu acest lucru, persoana sosită din străinătate poate cere printr-un formular să se carantineaza într-un spațiu pus la dispoziție de autorități.

Carantina durează 14 zile.

De la această măsură sunt totuși exceptate o serie de categorii de persoane, cum ar fi șoferii profesioniști, piloții, marinarii, mecanicii de locomotivă, personalul diplomatic și din sistemul național de apărare și securitate, etc.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

31 mai: Ziua Mondială anti-tutun, marcată la Alba. Care sunt efectele fumatului asupra organismului

Publicat

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) prin Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Alba (CPECA) se alătură şi anul acesta Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin desfăşurarea, în mediul online, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la pericolele consumului de tutun şi practicile comerciale ale companiilor de tutun.

”În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, alături de parteneri, desfăşoară la nivel mondial ample campanii de informare, pentru a atrage atenția la nivel mondial asupra riscurilor consumului de tutun și asupra deceselor și bolilor care pot fi prevenite.

Având ca temă #TobaccoExposed, campania globală din acest an îşi propune să prevină consumul de tutun și nicotină, prin protejarea tinerilor de influența industriei tutunului și prin demontarea miturilor și expunerea tacticilor de manipulare utilizate de această industrie.

Timp de zeci de ani, industria tutunului a folosit diverse tactici de marketing, pentru a atrage o nouă generație de consumatori de tutun, pornind de la designul ambalajelor produselor și până la campanii de marketing care au avut ca scop înlocuirea milioanelor de oameni care mor în fiecare an din cauza bolilor asociate consumului de tutun, cu noi consumatori – tinerii.

Astfel, scopul campaniei OMS de anul acesta este să informeze tinerii cu privire la tehnicile folosite de industria tutunului pentru a încuraja dependența de tutun și de produse pe bază de nicotină, în rândul generației actuale și a celei viitoare.

Un rol important în această campanie le revine influenceri-lor – persoane publice din diverse domenii, inclusiv din social media -, care pot proteja tinerii, prin implicarea lor în acţiunile de prevenire şi descurajare a consumului de tutun.

OMS face apel ca toți tinerii să se alăture acestei lupte, pentru a deveni o generație fără tutun!

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 60 milioane lei pentru modernizarea conductei de aducțiune apă Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș. A fost semnat contractul

Publicat

Modernizarea conductei de aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș și lucrările de reconectare a localităților și consumatorilor vor costa peste 61 milioane lei. Contractul pentru acest obiectiv de investiții a fost semnat joi de Apa CTTA și constructor.

Contractul pentru modernizarea aducțiunii SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș este în valoare de 61.290.604,93 lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 34 luni de la data ordinului de începere, plus 36 luni perioada de notificare a defectelor.

Vor fi executate lucrări de reabilitare a conductei de aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna Mureș și lucrari de reconectare a localităților și consumatorilor deserviți de conducta de aducțiune:

– reabilitare aducțiune SP Galda -Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș, în lungime totală de aproximativ 39,9 km

– reabilitare aducțiune SP Galda – Teiuș – Aiud – Ocna-Mureș – traseu modificat în municipiul Aiud, în lungime totală de circa 3,5 km

– conducte pentru conectare rezervoare Teiuș la SZA Alba, în lungime de circa 2 km

Lucrările vor fi executate de Asocierea Construcții S.A – Instal Service Technology S.R.L.

Lucrările sunt cuprinse în proiectul major  „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare de 114.079.588 euro, cofinanțat din Fondul de Coeziune in cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 2014-2020.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un nou deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Bărbat de 68 de ani, cu multiple afecțiuni

Publicat

A fost confirmat un nou deces în Alba, din cauza coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de  68 ani.

Potrivit INSP, confirmarea prezenței virusului a fost în 28 mai, iar data decesului este 29 mai.

Comorbidități: bronhopneumonie, ciroza hepatica toxica, enterocolita cu Clostridium difficile.

Este al 21-lea deces, în contextul epidemiei de COVID-19 în Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

LIVE-VIDEO: Curs festiv online al Promoției 101 a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Publicat

Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia organizează vineri, 29 mai, începând cu ora 11:00, un curs festiv online al Promoției 101. 

Pentru a respecta restricțiile impuse de situația generată de pandemia de coronavirus, la eveniment vor lua parte, pe rând, oficialități, reprezentanți ai instituției de învățământ, diriginți și șefii de promoție.

La colegiu învață 815 elevi, din care 203 sunt în clasa a XII-a.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

– În prima parte reprezentanții autorităților locale prezente sunt invitași să transmită mesaje

– Partea a doua va fi dedicată profesorilor, diriginților claselor a XII-a și elevilor absolvenți

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate