Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări importante ale procedurilor, pentru cei care sosesc în România din străinătate. Și familiile lor intră în carantină

Publicat

Ministerul Sănătății a adus miercuri, 20 mai, o modificare importantă la procedura de carantinare a persoanelor care sosesc în România din străinătate.

Acestea vor intra în carantină împreună cu familiile lor, dacă aleg să stea acasă, în locul carantinei instituționalizate, într-un hotel sau pensiune. 

”Pentru toate persoanele care intră pe teritoriul României din străinătate se impune măsura carantinării/izolării la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz” se arată în ordinul semnat de ministrul Nelu Tătaru.

Până acum, aceste persoane aveau posibilitatea să se izoleze la domiciliul familiei fără ca toți membrii acesteia să intre obligatoriu în carantina. De exemplu dacă existau intrări și spații separate – baie, bucătărie, care le permiteau să nu intre în contact, nu era nevoie de carantină comună.

Dacă familia nu este de acord cu acest lucru, persoana sosită din străinătate poate cere printr-un formular să se carantineaza într-un spațiu pus la dispoziție de autorități.

Carantina durează 14 zile.

De la această măsură sunt totuși exceptate o serie de categorii de persoane, cum ar fi șoferii profesioniști, piloții, marinarii, mecanicii de locomotivă, personalul diplomatic și din sistemul național de apărare și securitate, etc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax