Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în Legea notarilor publici. Vor fi scoşi din categoria funcţionarilor publici, pentru decizii administrative şi organizatorice

Publicat

notar Notarul public nu va mai putea fi asimilat funcţionarului public, din punct de vedere al răspunderii penale, pentru decizii din activitatea organizatorică şi administrativă la biroul notarial şi celorlator structuri ale organizaţiei notariale. Modificări de legislaţie în acest sens au fost aprobate miercuri de Camera Deputaţilor.

Potrivit unor surse parlamentare, notarii publici rămân, după aplicarea acestei modificări, asimilaţi funcţionarilor publici, în sensul răspunderii penale pentru activitatea profesională, însă modificarea reprezintă o „clarificare”, pentru ca notarul, în cadrul biroului său, să poată angaja pe cine consideră, de exemplu, sau să faca achiziţii fără licitaţii.

“Notarul public nu poate fi asimilat funcţionarului public din punct de vedere al răspunderii penale pentru deciziile şi activitatea organizatorică şi administrativă depusă la biroul notarial şi în cadrul celorlalte structuri ale organizaţiei notariale”, este precizat în documentul care a trecut de Senat.

Noutăţile sunt trecute în „Proiect de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.119/2006 privind unele măsuri necesare pentru aplicarea unor regulamente comunitare de la data aderării României la Uniunea Europeană, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr.36/1995”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax