Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în legislaţia privind sistemul de pensii pentru avocaţi. Propuneri de completare cu drepturi din sistemul obișnuit al asigurărilor sociale de stat

Publicat

avocatO iniţiativă legislativă aflată în dezbateri la Senat prevede completarea Legii privind sistemul de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale ale avocaţilor.

În cazurile persoanelor cu handicap preexistent calității de asigurat, Legea pensiilor prevede, la art. 58, reducerea vârstei standard de pensionare în condițiile realizării unei anumite părți a stagiului de cotizare și în funcție de gradul de handicap.

Mai exact, asigurații cu handicap grav preexistent calității de asigurat care au realizat cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare, beneficiază de reducerea cu 15 ani a vârstei de pensionare, cu 10 ani asigurații cu handicap accentuat cu stagiul de cotizare de cel puțin două treimi, respectiv cu 10 ani în cazul persoanelor cu handicap preexistent mediu, care au realizat stagiul complet de cotizare.

Inițiatorii propun ca după art. 34 al Legii nr. 72/2016 privind sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, să se introducă un articol nou, cu prevederile menționate mai sus, valabile acum doar în sistemul obișnuit al pensiilor.

Argumentele sunt legate de discriminările sau diferențele pe care actualele acte normative le fac în privința unor persoane cu handicap:

Inițiativa legislativă se află în dezbatere publică la Senat, care este prima camera sesizată.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax