Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări în metodologia de admitere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba și UBB Cluj. Anul acesta nu se dă examen

Publicat

La admiterea în facultăţile de stat din Cluj-Napoca şi din Alba Iulia se va lua în considerare ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).  Astfel mediile anilor din liceu nu vor mai fi luate în considerare, ci numai cele de la Bacalaureat şi nu se vor da probe scrise sau orale.

Admiterea la facultăţi nu se va mai face în funcţie de media calculată din notele obţinute la bacalaureat şi cele din anii de liceu. La sesiunea de admitere din vară, la facultăţile din Cluj-Napoca se va intra cu media de la bacalaureat şi cea a notelor de la anumite materii- potrivit informații furnizate de Ziua de Cluj.

În Alba Iulia, admiterea la facultăţi se va face pe baza mediei de bacalaureat, iar la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi la specializarea educatori-învăţători se vor da probe eliminatorii. Criteriile exacte de admitere vor fi stabilite miercuri în şedinţa Consiliului de Administraţie al Universităţii.

Potrivit ziarul clujean, reprezentanţii UBB Cluj susţin că nu se impune organizarea unui examen, ci doar neluarea în considerare a mediei anilor de liceu. Admiterea la facultăţile UBB s-a realizat până acum prin interviuri şi probe speciale la unele specializări, cum sunt Teatru şi Televiziune, Biologie sau Matematică-Informatică. Astfel, anumite facultăţi care nu au avut astfel de probe speciale, vor renunţa la mediile din liceu.

Mai multe detalii privind organizarea admiterii la facultăţile UBB pot fi consultate pe site-ul instituţiei . Reprezentanţii UBB susţin că instituţia va organiza examene de admitere la facultăţi în anul şcolar 2013-2014.

La Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), se vor lua în considerare media de la bacalaureat şi notele obţinute la examenul de chimie, matematică, fizică, informatică şi economie, în funcţie de specializare. Se va păstra examenul de admitere la matematică la Facultatea de Construcţii şi la cea de Automatică şi Calculatoare, şi probele de aptitudini de la Facultatea de Arhitectură.

La admiterea în Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) nu se va mai ţine cont de mediile din liceu şi va conta doar media de la bacalaureat.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”, Universitatea de Artă şi Design şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) nu se iau în considerare mediile din liceu, iar media de la bac contează doar la departajare, la AMGD, de exemplu, existând examen de admitere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax