Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Modificări în metodologia de admitere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba și UBB Cluj. Anul acesta nu se dă examen

Publicat


La admiterea în facultăţile de stat din Cluj-Napoca şi din Alba Iulia se va lua în considerare ordinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).  Astfel mediile anilor din liceu nu vor mai fi luate în considerare, ci numai cele de la Bacalaureat şi nu se vor da probe scrise sau orale.

Admiterea la facultăţi nu se va mai face în funcţie de media calculată din notele obţinute la bacalaureat şi cele din anii de liceu. La sesiunea de admitere din vară, la facultăţile din Cluj-Napoca se va intra cu media de la bacalaureat şi cea a notelor de la anumite materii- potrivit informații furnizate de Ziua de Cluj.

În Alba Iulia, admiterea la facultăţi se va face pe baza mediei de bacalaureat, iar la Facultatea de Teologie Ortodoxă şi la specializarea educatori-învăţători se vor da probe eliminatorii. Criteriile exacte de admitere vor fi stabilite miercuri în şedinţa Consiliului de Administraţie al Universităţii.

Potrivit ziarul clujean, reprezentanţii UBB Cluj susţin că nu se impune organizarea unui examen, ci doar neluarea în considerare a mediei anilor de liceu. Admiterea la facultăţile UBB s-a realizat până acum prin interviuri şi probe speciale la unele specializări, cum sunt Teatru şi Televiziune, Biologie sau Matematică-Informatică. Astfel, anumite facultăţi care nu au avut astfel de probe speciale, vor renunţa la mediile din liceu.

Mai multe detalii privind organizarea admiterii la facultăţile UBB pot fi consultate pe site-ul instituţiei . Reprezentanţii UBB susţin că instituţia va organiza examene de admitere la facultăţi în anul şcolar 2013-2014.

La Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), se vor lua în considerare media de la bacalaureat şi notele obţinute la examenul de chimie, matematică, fizică, informatică şi economie, în funcţie de specializare. Se va păstra examenul de admitere la matematică la Facultatea de Construcţii şi la cea de Automatică şi Calculatoare, şi probele de aptitudini de la Facultatea de Arhitectură.

La admiterea în Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) nu se va mai ţine cont de mediile din liceu şi va conta doar media de la bacalaureat.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”, Universitatea de Artă şi Design şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) nu se iau în considerare mediile din liceu, iar media de la bac contează doar la departajare, la AMGD, de exemplu, existând examen de admitere.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 16 turiști, rămași blocați cu trei mașini în zăpadă, în Munții Șureanu, salvați de jandarmi și Salvamont Alba

Publicat

Un grup de 16 turiști care se deplasau cu trei mașini în Munții Șureanu au rămas blocați în zăpadă, pe un drum forestier și au avut nevoie, vineri seara, de ajutor. Au intervenit echipaje de jandarmi și Salvamont. Potrivit Jandarmeriei Alba, apelul a fost primit în jurul orei 20.00. Tinerii cu vârste cuprinse între 20 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTA albă. Obiceiuri și tradiții înainte de Postul Paștelui. Se gătesc plăcinte și bărbații nu ar avea voie să lucreze

Publicat

placinte

Ultima sâmbătă înainte de Postul Paștelui se numește Sâmbăta albă, din săptămâna brânzei, iar în această zi creștinii își amintesc de o serie de tradiții și obiceiuri. Sărbătoarea Sfintelor Paști este precedată de unul dintre cele patru posturi mari de peste an, rânduite în Biserica Ortodoxă. Postul Mare sau Postul Sfintelor Paști este chiar cel […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cei mai buni sportivi și antrenori din Aiud, premiați de primărie. LISTA performerilor

Publicat

Sportivul anului la Aiud este Alexia Mărginean, de la Tenis Club Parc Aiud, antrenată de Gheorghe Radu. Sportivii Aiudului au fost premiați joi seara la a a IV-a ediție a Galei Sportului Aiudean. Au fost desemnați, de semenea, Ambasadorii Sportului Aiudean. Aceștia sunt: 1. Benjamin Adegbuyi 2. Bogdan Andone 3. Cordea Andrei 4. Dâlbea Răzvan […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, prinsă în flagrant de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Mita ar fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate