Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în metodologia pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare în învățământul superior

Publicat

p

În ședința de miercuri, Guvernul a aprobat modificări în metodologia-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante din învăţământul superior. A fost eliminată condiţia ca personalităţile din străinătate care trimit scrisori de recomandare să provină numai din instituţii decise de minister.

A fost eliminată constrângerea referitoare la desemnarea obligatorie a unei probe de concurs ca fiind o prelegere publică, ceea ce asigură respectarea competenţei instituţiei de învăţământ superior în elaborarea metodologiei proprii. S-a renunţat şi la condiţia ca personalităţile din străinătate, care trimit scrisori de recomandare privitoare la calităţile profesionale ale unui candidat, să provină numai din instituţiile de învăţământ superior şi de cercetare din lista aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei.

Prin această hotărâre se asigură derularea, în condiţii optime, a procesului de ocupare a funcţiei didactice de profesor universitar în învăţământul superior, care este de competenţa universităţilor. De asemenea, se creează condiţii pentru derularea procesului de evaluare a instituţiilor de învăţământ superior, în vederea obţinerii acreditărilor sau a autorizaţiilor de funcţionare provizorie.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax