Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în procedura de obținere a autorizației de securitate la incendiu. Ce prevederi intră în vigoare din iunie

Publicat

Modificări la obținerea autorizației de securitate la incendiu intră în vigoare din 7 iunie, odată cu aplicarea Ordinului nr. 66/2020 pentru modificarea și completarea Normelor Metodologice privind avizarea și autorizarea de securitate la incendiu și protecție civilă, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, se poate obține o autorizație de securitate la incendiu pentru un spațiu dintr-o construcție neautorizată, atâta timp cât spațiul respectiv se constituie ca un compartiment de incendiu sau este delimitat prin elemente de construcție similare unui compartiment de incendiu.

Alte modificări:

– cererile se semneaza electronic de investitor sau beneficiar, iar documentația tehnică va avea și semnătura tuturor celor care participa la proiectarea și verificarea proiectului

– termenul de emitere a avizelor este de maximum 15 zile lucratoare, iar cel de emitere al autorizatiilor, de 30 de zile lucratoare

– daca documentația depusă este incompletă, autoritatile au la dispozitie cel mult cinci zile lucrătoare sa comunice acest lucru (anterior, termenul era de 10 zile)

– documentația de avizare trebuie să trateze întreg spatiul, nu doar partea de clădire căreia i se schimbă destinația (excepție: părțile construcțiilor ce sunt compartiment de incendiu sau sunt delimitate prin elemente de construcție similar unui compartiment de incendiu); în scenariul de securitate la incendiu trebuie să facă o analiză a modului în care modificările sau schimbările destinației influențeaza întreaga construcție în caz de incendiu.

surse: hotnews.ro, e-juridic.manager.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 24.05.2020 at 17:58

    Cum se explica faptul ca in Alba este un singur individ care semneaza asa ceva dupa capul lui si cand vrea ? Asta tot timpul macanea ceva.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax