Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări în programul de transport public de persoane, la Alba Iulia. Schimbări pe linia 110, spre și dinspre cartierul Micești

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să modifice programul de transport public local de persoane în municipiu, pe linia 110, spre și dinspre cartierul Micești. Mai exact, se va introduce transportul și în zilele de sâmbătă, duminică și în sărbătorile legale. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința din 30 ianuarie un proiect privind actualizarea programului de transport public local de persoane pentru zona tarifară „zona 1 municipiul Alba Iulia”.

Potrivit referatului de aprobare, un grup de cetățeni ai cartierului Orizont din municipiul Alba Iulia a solicitat la sfârșitul anului trecut aprobarea introducerii transportului public de călători în acest cartier în zilele de sâmbătă și duminică.

„Programul de transport actual nu cuprinde nici o cursă în zilele de sâmbătă și duminică precum și în zilele de sărbători legale. Acest fapt creează un disconfort în ceea ce privește mobilitatea urbană în zilele de sâmbătă și duminică sau a zilelor de sărbătoare legală a locuitorilor din această zonă a municipiului, fiind condiționați exclusiv de autoturismul propriu sau de serviciul de transport în regim de taxi / ride sharing”, se mai precizează în documentul citat.

Astfel, se propune actualizarea programului de transport pe linia 110 în zona tarifară 1 – municipiul Alba Iulia, modificările fiind următoarele:

  • Linia 110 – cursele cu plecare la orele: 8.00, 12.30, 16.00 și 18.05 circula pe ruta Gara- Sc. Av. Iancu-Centru (Romtelecom)-Unirea Sinagoga-Alba Mall- Ampoi 3I-Ardealul- Profi-Kaufland – str. Albac – Orizont- Dealului-Zavoi și retur Zavoi – Micesti III-Micesti- Gradinita IV-Micesti Monument V -Micesti VI-Motilor Micesti II- Motilor IV Stadion- Alsting-Ampoi3 II -Casa de Pensii-Unirea Magazin-P-ta Alassandria-Sc. Av. Iancu II-Gara
  • ora de plecare retur al acestor curse se va prelungi cu 10 minute respectiv 8.30, 13.00, 16.30 și 18.35.

Întrucât s-a identificat o posibilitate de a crea un circuit care să cuprindă și cartierul Orizont (se poate circula doar cu autobuz M2), se propune ca traseul a 4 curse care circulă la ora actuală pe linia 110 pe ruta: Gara-Sc. Av. Iancu-Centru (Romtelecom)-Unirea Sinagoga-Alba Mall- Ampoi 3 Ardealul- Profi-Kaufland-Motilor Micesti I-Gradinita Noastra-Micesti I-Micesti II-Micesti III să se modifice și să cuprindă și cartierul Orizont.

Prin această modificare vor fi afectate 3 stații (cele 2 aflate pe Calea Labului, respectiv Micesti I și Micești II și stația Abrud T) în sensul că noul traseu al celor patru curse nu va mai cuprinde și aceste stații.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate