Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Modificări în programul ONRC. Firmele vor putea fi înfiinţate în 3 zile, de săptămâna viitoare

Publicat

De săptămâna viitoare ar urma să fie pusă în aplicare o procedură prin care o firmă să poată fi înfiinţată în maximum 3 zile, fiind astfel scurtată cel puţin perioada de aşteptare pentru cei care doresc să-şi înceapă o nouă afacere.
Potrivit declaraţiilor premierului Emil Boc, se aşteaptă punerea în aplicare a mecanismului de înfiinţare a unei firme în trei zile, începând cu 6 februarie. Boc a precizat că ANAF a pregătit ordinele necesare pentru simplificarea procedurii.
ONRC a precizat recent, într-un comunicat de presă, că între 30 ianuarie şi 3 februarie se suspendă serviciul de verificare disponibilitate şi/sau rezervare denumire firmă, emblemă, verificare unicitate sediu social, asociat unic, urmând ca, în aceasta perioadă, să nu se soluţioneze nicio cerere de înregistrare în registrul comerţului.
De asemenea, ONRC a suspendat, între 26 ianuarie şi 3 februarie, activitatea de lucru cu publicul, respectiv activitatea de primire la ghiseu şi prin SFEI (Sistem Formulare Electronice Inteligente ), a cererilor de înregistrare în registrul comerţului (înmatriculări, menţiuni, radieri, depuneri şi/sau menţionări acte, etc.).
Toate cererile de înregistrare în registrul comerţului se vor primi în regim de corespondenţă, în registratura generală, urmând să fie înregistrate în registrul comerţului, începând cu data de 6 februarie 2012, pe un nou sistem informatic, eşalonat, în funcţie de data primirii în registratura generală, dar nu mai târziu de 10 februarie 2012.
Modificările din programul ONRC sunt cauzate de implementarea unui nou sistem informatic. Începând cu data de 6 februarie 2012, activitatea de înregistrare în registrul comerţului se va desfăşura pe noul sistem informatic integrat, realizat în cadrul proiectului “Servicii on-line (de eguvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat”, finanţat din fonduri structurale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax