Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări în regulamentul local de urbanism la Alba Iulia. Se reduce parcela minimă construibilă pentru societăţile comerciale

Publicat

planuri inginer În şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, 22 decembrie, se propune modificarea regulamentului local de urbanism, astfel încât parcela minimă construibilă pentru spaţiile productive să fie redusă de la 3000 mp la 1400 mp, dar şi a frontului la stradă şi a limitelor laterale a clădirilor. Iniţiativa este justificată prin faptul că firmele cu activitate redusă sau care nu au nevoie de clădiri mari sunt dezavantajate de regulamentul actual.

În documentaţia proiectului propus pentru aprobare se arată că pentru zona de activităţi productive A1, suprafaţa parcelei va trebui să fie de minimum 1400 mp, redusă de la 3000 mp, iar frontul minim la stradă va fi de 20 de metri, faţă de 50 de metri cât este în prezent.

Pentru zona mixtă situată în zona industrială (servicii, comerţ, activităţi de producţie), frontul minim la stradă se reduce la 14 metri.

Prin urmare, se consideră justificată şi modificarea regulilor privind amplasarea clădirilor faţă de limitele laterale şi posterioare ale parcelelor.

Noile reguli vor fi: clădirile se dispun retrase faţă de limitele laterale ale parcelei, la o distanţă minimă egală cu jumătate din înălţimea clădirii faţă de una dintre limitele laterale, iar faţă de cealaltă, la distanţe minime admise, reglementate de Codul Civil. Faţă de limita posterioară, distanţa va fi egală cu jumătate din înălţimea clădirii, dar nu mai puţin de 6 metri.

În cazul clădirilor amplasate pe parcele situate în imediata vecinătate cu alte unităţi teritoriale de rederinţă decât A1, A2, MI, se interzice: amplasarea clădirilor pe limita parcelei către aceste alte zone şi amplasarea, pe faţadele laterale orientate spre alte unităţi teritoriale de referinţă (în special servicii publice şi locuinţe) a ferestrelor cu parapetul sub 1,90 metri de la nivelul solului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax