Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Modificări la pensiile speciale: Nu se vor mai cumula, vor fi supraimpozitate iar pensionarii din Armată vor pierde 5 sporuri

Publicat

Liderii coaliției de guvernare au decis, duminică seara, într-o ședință la Vila Lac, modificarea proiectului privind reforma pensiilor speciale, aflat în dezbatere în Parlament.

Astfel, la Senat vor fi depuse mai multe amendamente, printre care și unul referitor la interdicția de a cumula mai multe pensii speciale, spun surse politice, citate de Digi24.ro.

Pentru pensionarii din Ministerul Apărării şi Ordine publică se elimină cinci sporuri din baza de calcul.

De asemenea, nu vor fi pensii mai mari decât salariul avut în perioada de activitate, iar partea de necontributivitate din pensiile speciale va fi supraimpozitată cu 15%.

Printre amendamentele pentru modificarea proiectului trimis de Guvern în Parlament la finalul anului trecut se numără și eliminarea posibilității ca membrii CSM să poată ieși la pensie după un singur mandat de membru în Consiliul Superior al Magistraturii.

Cei care încasează mai multe pensii speciale, vor trebui să opteze pentru unul dinte veniturile încasate.

Totodată, pensiile magistraților vor fi indexate cu inflația și nu în funcție de creșterea salariilor din sistem.

Amendamentele urmează să fie depuse la proiectul de lege care se află în Senat. Senatul este prima cameră sesizată, după care proiectul merge la Camera Deputaților unde mai poate fi modificat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 27.03.2023 at 13:49

    Tâmpenie strict PSD-istă, magistraţilor li se indexează pensia cu inflaţia. I-auzi. Păi ceilalţi pensionari de ce nu beneficiază de aşa ceva ? Acum să te ţi ce de sporuri vor apare ca să fie salarul cât mai mare şi bineînţeles şi pensia care nu poate depăşi salariul. Dacă-şi mai bagă nasul şi Curtea, iese iarăşi un nimic, ca cei care le-au propus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate