Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Modificări la regimul fiscal pentru activitatea de taximetrie. Condiţii pentru determinarea câştigului net anual pe bază de norme de venit

Publicat

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a comunicat modificări în regimul fiscal aplicabil activităţii de taximetrie. Astfel, din 2012, contribuabilii care desfăşoară activitate de transport de persoane şi de bunuri în regim de taxi şi obţin venituri din activităţi independente pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net anual pe bază de norme de venit.

În cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate în anul 2011, opţiunea se exercită prin completarea declaraţiei privind venitul estimat cu informaţii privind stabilirea venitului net anual pe baza normelor de venit şi depunerea la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie, inclusiv.

În cazul în care contribuabilii, pentru care venitul net a fost determinat în sistem real în anul 2011, nu optează pentru stabilirea venitului net pe baza normelor de venit, pentru anul 2012 se va menţine regimul de impozitare din anul precedent.
Informaţii suplimentare se pot obţine vizitând site-ul A.N.A.F. www.anaf.ro, telefonic de la Centrul de asistenţă a contribuabililor, la numărul de telefon: 031.403.91.60 (reţea RDS) şi de la biroul de asistenţă a contribuabililor din cadrul administraţiilor financiare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax