Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Modificări la Statutul polițistului aprobate la Guvern. Ce obligații și drepturi vor avea agenții de poliție

Publicat

Guvernul a aprobat vineri o ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu noi reguli pentru agenții de poliție.

Prin actul normativ sunt introduse următoarele reglementări:

Agenții de poliție care urmează cursuri de master vor fi scoși de la locul de muncă și vor primi soldă/salariu

  • agenții de poliție care au promovat concursul de admitere la programul de master profesional, destinat formării inițiale a ofițerilor de poliție, frecventează cursurile acestuia cu scoatere de la locul de muncă, situație în care li se acordă drepturile  prevăzute la art. 57 alin. (1) și (3) din Anexa nr. 6 la Legea-cadru nr. 153/2017 (solda de funcţie/salariul de funcţie avută/avut la data începerii cursurilor, solda de grad/salariul gradului profesional deţinut şi de gradaţii, celelalte drepturi aplicabile personalului din instituţia de învăţământ, cu excepţia soldei de comandă/salariului de comandă, în condiţiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite).

Gradul pentru agenții de poliție absolvenți de master se acordă conform vechimii în MAI

  • acordarea gradului profesional agenților de poliție care au absolvit programul de master profesional, în funcție de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar nu gradul profesional de subinspector de poliție și numirea în funcție în condițiile art. 22 alin. (4) , iar nu ca debutanți (poliţiştii se încadrează în funcţii corespunzătoare gradelor profesionale pe care le au / posturile de conducere se ocupă prin examen sau concurs, după caz)

La obținerea gradului de ofițer, raporturile de serviciu nu se schimbă 5 ani pentru absolvenți de master

  • interdicția modificării raporturilor de serviciu, după acordarea gradului profesional de ofițer, timp de cel puțin 5 ani de la numirea în funcție la unitatea în care sunt repartizați după absolvire, în cazul agenților de poliție care au absolvit programul de master profesional; prin excepție, modificarea raporturilor de serviciu se poate realiza în cadrul aceleiași unități sau în situația în care intervine reorganizarea unității

Cheltuieli cu școlarizarea recuperate printr-un nou angajament

obligația agenților de politie admiși la programul de studii de master profesional de a completa un nou angajament, care cumulează şi perioada anterioară rămasă de executat dintr-un angajamentul încheiat anterior și de a restitui, în situația în care nu respectă condițiile angajamentului, proporțional cu perioada rămasă de executat, cheltuielile efectuate în total pe timpul școlarizării/desfășurării programelor/cursurilor și cheltuielile aferente drepturilor salariale acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă.

sursă: comunicat Guvern

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax