Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la structura anului şcolar, cerute de ANAT. Vacanţa de vară, eşalonată pe regiuni sau cicluri şcolare. Variante pentru concedii în extrasezon

Publicat

copii elevi scoala clasa

copii elevi scoala clasa Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a propus modificări în structura anului școlar 2016 – 2017. Motivul este oferirea posibilităţii, pentru familiile cu copii la şcoală, să meargă în concedii şi în perioada extinsă a sezonului.

Vezi şi NOUTĂŢILE din structura ANULUI ŞCOLAR 2016-2017. Când sunt programate VACANŢELE, cursurile, olimpiadele şi „Şcoala Altfel”

În acest sens, ANAT a avansat Ministerului Educaţiei două variante privind vacanţele elevilor, ca propuneri de lucru pentru structura noului an şcolar, ce urmează să fie aprobată.

Prima se referă la eşalonarea vacanţei de vară pe zone geografice: 1 iunie–1 septembrie (Muntenia), 10 iunie–10 septembrie (Moldova), 20 iunie–20 septembrie (Transilvania), potrivit ANAT.

A doua propunere este eşalonarea vacanţei pe cicluri școlare: clasele I-IV/1 iunie – 1 septembrie, clasele V-VIII/10 iunie – 10 septembrie, liceu 20 iunie – 20 septembrie.

Reprezentanţii ANAT spun că în acest an, de exemplu, au fost zile toride până în ultima zi de şcoală (24 iunie), ce un permit desfăşurarea normală a procesului de învățământ, la dotările actuale ale şcolilor. Date fiind temperaturile ridicate, sezonul turistic estival a fost extins, însă familiile cu copii școlari nu pot alege perioada extinsă.

ANAT cere astfel soluţii de la Ministerul Educaţiei, pentru ca familiile cu copii școlari să poată alege concedii și în perioada extinsă a sezonului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax