Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări pe Facebook: Utilizatorii de Messenger pot folosi modul „conversații secrete”, care va șterge mesajele, pentru o securitate sporită

Publicat

facebook-sign-89 Facebook a terminat de rulat setarea „conversaţie secretă” care face parte din aplicația de Messenger. Acesta permite ca doar cele două persoane implicate într-o conversație să poată vedea conţinutul ei. Nici măcar Facebook nu va avea acces la conținutul conversațiilor, dacă acest mod este activat, anunță rețeaua de socializare.

Cei peste un miliard de utilizatori ai aplicației Messenger au deja acces la această opțiune. Aceasta folosește modul de criptare „end-to-end”, exact ca aplicațiile WhatsApp, Viber, Line și noua aplicație de la Google, Allo.

Mesajele vor fi trimise doar la dispozitivele de pe care care se pornește o conversație sau se răspunde la o conversație. Asta înseamnă că dacă inițiezi o conversație prin modul secret de pe un smartphone, nu mai poți vedea conversația în modul desktop. De asemenea, Facebook le oferă utilizatorilor posibilitatea de a lăsa unele mesaje specifice din cadrul „conversațiilor secrete” să expire după cinci secunde sau după o zi.

Funcția poate fi activată atunci când se începe o conversație nouă în aplicația de Messenger. Este nevoie ca pe dispozitiv să ruleze cea mai nouă versiune a aplicației. Conversațiile pot rămâne secrete, doar dacă ambii utilizatori folosesc cea mai nouă versiune a aplicației.

„Am auzit de la voi că există momente când aveți nevoie de garanții suplimentare – poate atunci când discutăm informații private despre o boală sau probleme de sănătate cu prietenii sau familia, sau transmiterea de informații financiare către un contabil”, a declarat Facebook la începutul anului.

Cu toate acestea, lupta publică dintre Apple și FBI, în legătură cu criptările mesajelor s-ar încheia, dar continuă să influențeze modul în care companiile securizează datele utilizatorilor.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax