Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Modificări propuse la Legea Urbanismului: Investitorii privaţi pot solicita derogări de la PUG, de maxim 20 la sută

Publicat

credite

Investitorii privaţi vor avea posibilitatea să iniţieze Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), prin care să obţină derogări de la Planul Urbanistic General (PUG), în pondere de 20 la sută privind Coeficientul de Utilizare al Terenului (CUT). Aceasta este una dintre prevederile dintr-un proiect de modificare a Legii Urbanismului, adoptat în Comisia de Administraţie Publică de pe lângă Camera Deputaţilor. Schimbările urmează să fie adoptate în plenul forului legislativ.

Astfel, derogările de la PUG pot fi formulate în măsura în care acestea nu depăşesc 20 la sută CUT-ul existent, iar acesta să nu fie mai mare de 4, în condiţiile în care investitorii intenţionează să amenajeze parcuri tehnologice, industriale, comerciale şi zone de servicii. Prin comparaţie, acest drept îl aveau până în prezent autorităţilor locale şi investitorii cu proiecte de cartiere rezidenţiale, centre comerciale şi parcuri tehnologice.

În cazul zonelor construite protejate, PUZ-urile pot fi modificate doar prin acte întocmite de autorităţile publice locale. Primarul şi arhitectul şef trebuie să semneze un aviz de oportunitate în care să specifice cu cât se modifică indicatorii urbanistici şi funcţiunea clădirilor, în cazul PUZ-ului iniţiat de investitorul privat.

Potrivit legii, elaborarea Planului urbanistic zonal este obligatorie în cazul: zonelor centrale ale localităţilor; zonelor protejate şi de protectie a monumentelor, a complexelor de odihna şi agrement, a parcurilor industriale, a parcelărilor; infrastructura de transport; zonele supuse restructurării sau regenerării urbane; altor zone stabilite de autorităţile publice locale din localităţi.

Autorităţile locale au obligaţia să actualizeze Planurile Urbanistice Generale, la un interval de timp de 10 ani.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax