Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modificările la compensația de chirie dată polițiștilor şi militarilor, în atenţia Camerei Deputaţilor

Publicat

bani lei monede

Iniţiativa legislativă ce permite acordarea sumei pentru chirie la salariile militarilor și polițiștilor inclusiv pe perioada cât aceştia au credit imobiliar pare să fie pasată de la o Cameră la alta a Parlamentului.

A stat la Senat 30 de zile, apoi a fost trimisă a Camera Deputaţilor, care ar fi trebuit să fie prima cameră legal sesizată, potrivit legestart.ro.

Proiectul legislativ modifică actele normative care se referă separat la compensația de chirie acordată militarilor și polițiștilor, mai exact Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului și Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare.

Actul normativ este argumentat prin faptul că instituțiile nu mai au bani pentru contrucția unor locuințe de serviciu, astfel că se alocă prea multe fonduri pentru chirie, iar cei care fac credit imobiliar, deși nu sunt încă proprietari de facto ai locuințelor, nu mai primesc compensația, scrie sursa citată.

“(1) Polițistul numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul și care nu deține locuință proprietate personală în acea localitate, nici el și nici soția/soțul, în situația în care nu i se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, are dreptul la compensație pentru chirie sau plata ratei/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe, în cuantum de până la 50% din salariul de bază.”

“(1) Cadrele militare în activitate numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin locuință proprietate personală în acea garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care  nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător, au dreptul la o compensație lunară pentru chirie sau plata unei rate/fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vedrea achiziționării unei locuințe, în cuantum de până la 50% din solda lunară.”

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax