Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Molnar Geza, medicul acuzat de proxenetism, va fi în arest la domiciliu, 30 de zile. Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia DIICOT

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, joi, contestaţia procurorilor DIICOT în cazul medicului Molnar Geza din Aiud acuzat de proxenetism şi a dispus înlocuirea măsurii de control judiciar decisă la Tribunal cu cea a arestului la domiciliu, pe următoarele 30 de zile. Bărbatul de 68 de ani va fi judecat în continuare în calitate de inculpat, alături de două femei, în dosarul penal ce a intrat pe rolul Tribunalului Alba.

Reamintim că medicul a fost arestat preventiv acum o lună, în urma unei acţiuni DIICOT, fiind acuzat că a racolat trei fete, una dintre ele o adolescentă în vârstă de 15 ani, pe care, prin înşelăciune, le-a convins să întreţină relaţii sexuale cu diferiţi clienţi. La termenul din 8 aprilie, Tribunalul Alba a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, însă Curtea de Apel Alba Iulia a ales varianta arestului la domiciliu.

Din cercetările procurorilor a reieşit faptul că Molnar Geza – fost consilier local PDL, medic de profesie – racola tinerele cu promisiunea că le va ajuta în diferite cazuri, să aibă anumite beneficii şi materiale şi de promovare, din punct de vedere personal. Inculpatul nu avea avantaje materiale directe din aceste „intermedieri”, ci obţinea influenţă pe lângă clienţii fetelor.

Întâlnirile între victime şi clienţi se desfăşurau pe raza judeţului Alba, respectiv la diferite pensiuni din municipiul Aiud, Teiuş, Alba Iulia, Sebeş sau, potrivit procurorului-şef DIICOT Alba, „în spaţiile din împrejurul localităţii, în maşini”.

În acest caz persoanele care întreţineau relaţii sexuale cu cele trei victime nu erau numai din judeţul Alba, fiind indentificaţi clienţi din toată ţara.

În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Alba mai apar ca inculpate Loredana Florina Bârluţ şi Daniela Cernea. Una dintre ele este concubina medicului, iar cealaltă mama tinerei exploatate sexual. Loredana Florina Bârluţ este şi parte civilă, prin Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane.

Citeşte şi Consilier local PDL din Aiud, reţinut de DIICOT pentru trafic de minori. Este acuzat că a intermediat întâlniri între prostituate şi clienţi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax