Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, pus sub arest în Tribunalul din Miami. Acuzații grave cu documente strict secrete

Publicat

Este un moment istoric în SUA. Donald Trump fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a fost dus cu mandat în fața unui judecător din Miami, la cererea procurorilor. Acesta este cercetat pentru 37 de capete de acuzare, în mare parte legate de secrete de stat, potrivit CNN.

Acesta a fost pus sub arest în Tribunalul din Miami și a pledat nevinovat față de cele 37 de capete de acuzare care i se aduc scrie BBC

UPDATE: Trump nu-și va petrece noaptea în închisoare. Potrivit CNN, Trump a fost eliberat fără cauțiune, pe baza unei promisiuni că se va prezenta la viitoarele întâlniri cu instanța. Nu i-au fost interzise nici călătoriile.

Cu puțin timp înainte de plecare, Trump a scris pe platforma sa Truth Social: „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre. Suntem o națiune în declin”.

Donald Trump este vizat de 37 de capete de acuzare, în special „reţinerea de informaţii privind securitatea naţională” şi „obstrucţionarea justiţiei” în dosarul arhivelor de la Casa Albă, potrivit actului de acuzare dat publicităţii vineri, relatează AFP.

Un judector a dispus aducerea lui Donald Trump, în cazul anchetei federale care-l vizează pe fostul președinte republican al SUA. Trump riscă închisoare până la 20 de ani .Donald Trump și consilierul apropiat Walt Nauta sunt acum amândoi la tribunalul american Wilkie D Ferguson Jr din Miami, înainte de a fi puși sub acuzare pentru acuzații federale legate de documentele guvernamentale clasificate găsite la proprietatea lui Trump (Mar-a-Lago)

Documentele păstrate de Trump ar fi inclus informații despre programele nucleare americane, capacitățile de apărare și de armament ale SUA și ale altor țări, precum și potențialele vulnerabilități ale SUA și ale aliaților săi în fața unui atac militar.

Trump este acuzat că a păstrat dosarele la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida. Reședința în cauză nu este “un mediu autorizat pentru depozitarea, posesia, examinarea, afișarea sau discutarea” de documente clasificate, explică procurorii, care au scris în rechizitoriu că cutiile au fost depozitate inclusiv în baia și în dormitorul personal al fostului președinte.

Acesta a ajuns în fața magistraților din Miami, unde s-a decis măsura judiciară.

Cu puțin timp înainte de plecare, Trump a scris pe platforma sa Truth Social: „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre. Suntem o națiune în declin”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax