Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Momente penibile în Parlament. Iordache refuză să supună la vot propria revocare și pe cea a lui Dragnea

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Momente penibile în Parlamentul României. Liberalii au depus o solicitare de schimbare a conducerii, pe care vicepreședintele Camerei refuză să o supună la vot.

PNL a cerut la începutul ședinței de plen din Camera Deputaților introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcția de președinte, cât și a lui Florin Iordache, din cea de vicepreședinte.

Solicitarea a fost făcută de liderul deputaților liberali, Raluca Turcan. Solicitarea era așteptată de cei de la PSD-ALDE, astfel că cele două partide s-au mobilizat la începutul ședinței pentru a-i proteja pe cei doi. Iordache refuză să pună solicitarea pe ordinea de zi.

„În niciun caz nu voi supune votului (…) Oricum nu voi supune votului, puteți să faceți orice vreți„, a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susține că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. „Astăzi stăm pe procedură, să învățăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup”, a mai explicat Iordache.

Raluca Turcan a cerut și schimbarea procedurii de vot, să fie prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic care „votează la dispoziția conducerii Camerei Deputaților.”

Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac, a cerut la rândul său de la microfon revocarea lui Florin Iordache și apoi revocarea lui Dragnea.

La rândul său, Victor Ponta: „În numele celor care se aflau pe 3 iulie în incintă. Am suspus la vot schimbarea din funcție a doamnei Roberta Anastase. Atunci a fost un document foarte bine scris, iar grupul PDL a spus ”noi nu suntem de acord și nu participăm”. Moment în care deputații PSD și PNL au spus că plenul este suveran. Am supus la vot, iar plenul suveran a votat. Sunt convins că nu am greșit. Trebuie să facem ca în 3 iulie 2012.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax