Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mona Pivniceru a depus jurământul de învestire în funcţia de ministru al Justiţiei

Publicat

Mona Pivniceru a depus, joi, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Justiţiei, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de cererile acesteia de demisie din magistratură.

După redactarea hotărârilor CSM, documentele au fost trimise preşedintelui interimar Crin Antonescu. Acesta a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la ÎCCJ a Monei Pivniceru, respectiv pe cel de numire în functia de membru al Guvernului, ministru al Justiţiei.

Mona Pivniceru a fost judecător timp de 22 de ani, este absolventă a Facultăţii de Drept din Iaşi (1982) şi are două titluri de doctor în Drept, fiind şi autor a peste 40 de lucrări şi 60 de studii de Drept. A fost preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România.

S-a născut la 9 septembrie 1958, în Huşi, judeţul Vaslui. A practicat avocatura timp de 9 ani, în perioada 1982 – 1991, apoi a fost magistrat la Judecătoria Iaşi. În 1993, devine magistrat la Tribunalul Iaşi şi în 1999 obţine titlul de Doctor în drept – specializarea Drept internaţional public, la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi. La aceeaşi instituţie universitară, a fost conferenţiar până în 2007. A fost membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii din 7 septembrie 2011, iar în perioada 2010 –2011 a fost magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vezi CV Mona Pivniceru

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax