Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Monede de aur, bijuterii şi bani confiscaţi după PERCHEZIŢIILE din ALBA, Bucureşti şi alte 11 judeţe. Evaziune fiscală de 6 milioane euro

Publicat

bijuterii aurÎn urma percheziţiilor de joi dimineaţa în Alba, Bucureşti şi alte 11 judeţe, derulate de IPJ Mehedinţi, au fost reţinuţi opt suspecţi şi confiscate 17 monede de aur, patru autoturisme, bijuterii şi documente de evidenţă contabilă. Dosarul vizează acuzaţii de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la peste 6 milioane de euro pentru o grupare de 46 de administratori de firme.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 monede din aur, patru autoturisme în valoare de peste 50.000 de euro, bunuri mobile în valoare de 5.000.000. de lei, documente contabile, bijuterii de aproximativ 40.000 de lei precum şi diferite sume de bani.

Vezi şi PERCHEZIŢII în ALBA, Bucureşti şi alte 11 judeţe, la firme şi persoane suspecte de evaziune fiscală de 6 milioane euro. Facturi fictive de piese auto, transport şi reciclabile

Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) a 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.

40 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, opt dintre acestea fiind reţinute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu propunerea corespunzătoare. Dintre persoanele reţinute, şapte sunt din judeţul Mehedinţi şi una din Ilfov.

În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile de joi dimineaţa s-au desfășurat în 12 judeţe – Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj – şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6.000.000 de euro.

Au fost derulate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane suspecte în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind puse în aplicare 46 de mandate de aducere.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, iar activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, potrivit IGPR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax