Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Monica Iacob – Ridzi a cerut eliberarea condiționată. S-a calificat în penitenciar ca lucrător într-o pensiune agroturistică

Publicat

monica iacob ridzi Fostul ministru al Tineretului  și Sportului, Monica Iacob – Ridzi, a cerut magistraților eliberarea condiționată. Aceasta se află în Penitenciarul Gherla, după o condamnare definitivă la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu privire la manifestările organizate în 2009, de Ziua Tineretului. În penitenciar a avut o conduită bună și s-a specializat în meseria de lucrător într-o pensiune agroturistică. 

Monica Iacob – Ridzi a depus o solicitare de eliberare la Judecătoria Gherla, acolo unde se afflă și penitenciarul în care își ispășește pedeapsa. Cererea ei va fi judecată în data de 27 octombrie. Fostul deputat de Valea Jiului și Ministru al Tineretului și Sportului, Monica Ridzi a fost con damnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, pe vremea când era ministru.

Potrivit informaţiilor obținute de jurnalista Carmen Cosman – Preda, pe perioada executării pedepsei a avut o conduită bună şi a fost recompensată de mai multe ori până acum. Mai mult, pe timpul executării pedepsei a participat activ la toate activitățile educative din cadrul închisorii, finalizând câteva zeci de programe, dar și examenul unui curs de calificare de lucrător în pensiune agroturistică.

Aceasta a fost acuzată că, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, în calitate de ordonator principal de credite, a atribuit ilegal contracte unei firme private, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului. În acest scop a fost alocată firmelor private suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului ar fi hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 de reşedinţe de judeţ. Fostul demnitar și-a clamat în permanență nevinovăția.

După pronunţarea sentinţei definitive, Monica Iacob – Ridzi s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată apoi la Penitenciarul Gherla.

sursa: informatiavj.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax