Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Monica Macovei a convins câțiva delegați din Alba să o susțină la Convenția PDL pentru președinția partidului. Vezi de ce se teme

Publicat

YouTube video

Deși nu pare să fi convins liderii PDL Alba să o susțină pentru președinția partidului, Monica Macovei a reușit să smulgă câteva semnături din partea unor membri ai organizației județene, delegați de la Convenția de la București din 23 martie. Este vorba despre consilierul județean Marcel Simion și consilierul local al municipiului Aiud, Oana Badea. Cei doi au asigurat că vor semna moțiunea Monicăi Macovei și că o vor vota la alegeri.

Avocatul Marcel Simion a recunoscut că a fost coleg de facultate cu fostul Ministru al Justiției și că se bucură că cineva din generația sa a ajuns să reprezinte o valoare în PDL: „O cunosc pe Monica din cele mai vechi timpuri, am fost colegi de facultate și de grupă și mă bucur că cineva din generația mea a ajuns să reprezinte ceva în partid. Monica Macovei este singura care poate să salveze partidul în acest moment, este singura capabilă să pună capăt unui episod și să ne îndrepte spre viitor. După cum am putut observa în decursul timpului, toate atacurile actualei puteri sunt îndreptate înspre Monica Macovei și grupul reformist, iar acest lucru nu este întâmplător. Acum putem să avem un lider de care opoziția se teme. Eu, personal, o votez pe Monica Macovei”.

Consilierul local de la Aiud, Oana Badea a făcut public faptul că o susține pe Monica Macovei pentru președinția partidului: „O voi vota pe Monica Macovei pentru că, în plus față de toate atuurile pe care aceasta le are, mi se pare inadecvat să vorbesc despre progresul femeii în politică și să votez un bărbat”.

Macovei a încercat să smulgă o semnătură și de la primarul Mircea Hava, arătând că ar fi frumos, în acest context, să anunțe că va merge cu ea. Hava nu i-a făcut pe plac candidatei, dar a anunțat ironic faptul că: „Și pe soția mea o cheamă Monica, așa că da, o să merg cu ea”.

Monica Macovei se teme de o eventuală fraudare a alegerilor

Întrebată pe cine va susține pentru președinția PDL în cazul în care nu va reuși să câștige ea această funcție, Monica Macovei s-a ferit să ofere un răspuns: „Dacă ajungem în această situație, cei care votează pentru mine sunt suficient de liberi și deștepți să voteze cu cine doresc ei și i-aș jigni dacă le-aș spune eu cu cine să voteze”. Acesta a fost completată de Adrian Papahagi, care a asigurat că nu îi va susține nici pe Elena Udrea, nici pe Vasile Blaga: „Dacă am fi avut vreo preferință dintre cele două, nu candidam noi”.

Monica Macovei a lăsat să se înțeleagă în discursul său că se teme de o eventuală fraudare a alegerilor: „Ținem foarte mult ca aceste alegeri să fie corecte și avem deja indicii contrare. Am dat de exemplul de la Suceava unde în sală, din 180 de delegați, erau prezenți doar 15 și apoi ni s-a spus că poate și aceia nu vor fi delegați, dar și alte chestiuni de acest fel. Am solicitat spre exemplu săptămâna trecută – inițial ni s-a refuzat, dar pe urmă s-a acceptat – ca fiecare buletin să fie semnat de un reprezentant al fiecărui candidat, am solicitat să avem câte un reprezentant în fiecare localitate unde se numără voturile, am fi vrut ca delegații să fie aleși în mod obligatoriu dintre primari și primii consilieri, asta ar fi însemnat că știm cine sunt și că sunt cei mai buni, care au performat în alegerile anterioare și am cerut să nu se schimbe lista de delegați cu câteva zile înainte de Convenție, decât în cazuri extreme”.

Primul care a oferit un feedback în urma evenimentului de duminică a fost președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Acesta a lăsat să se înțeleagă că , în opinia sa, bătălia pentru președinția partidului se va da între Blaga și Macovei, iar dovada ar fi numărul mare de participanți la lansarea de duminică. Dumitrel a constatat că, la prezentarea candidaturii Elenei Udrea, o mare parte dintre cei prezenți au părăsit sala la jumătatea discursurilor.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax