Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Drama unui băiețel din Alba, bătut cu un cablu și izbit de pământ de tatăl său. Era lovit că are haine prea mici sau scrie încet

Publicat

Drama unui minor de doar șapte ani din Alba este descrisă într-o motivare a Judecătoriei Aiud. Este un caz grav de violență asupra unui băiețel de doar șapte ani, bătut cu brutalitate de tatăl său. 

Faptele s-au petrecut în casa tatălui din comuna Hopârta, județul Alba. În data de 3 septembrie 2024, instanța a decis ca străbunica sa care locuiește în Jilava să se ocupe de băiețel. 

Reporterii alba24.ro au consulat motivarea instanței și au descoperit în documentele emise de magistrați

Mama a fugit și a disparut din viața lor după ce a fost aruncată într-un șant

Mama copilului a fugit după ce în urmă cu mai mulți ani a fost bătută și alături de copil, iar apoi amândoi aruncați de bărbat într-un șant adânc.

După acel episod femeia a părăsit locuința și a întrerupt orice legătura cu minorul, tatăl și familia acestuia. Pentru câțiva ani, băiețelul a crescut la bunica tatălui, la Curtea de Argeș.

Însă după ce bunica nu l-a mai putut crește, copilul s-a întors la Alba. A ajuns în casa tatălui, însă atunci autoritățile au fost alertate că minorul este bătut.

A fost luat de acolo, iar pentru un an a stat la o mătușă, însă de curând a ajuns înapoi în casa tatălui.

Situația din prezent

După ce minorul a ajuns iar în locuința tatăului autoritățile locale au primit iar sesizări că băiatul este agresat fizic de tată. Drept urmare pe fir au întreat polițișii iar apoi procurorii care au deschis un dosar penal pe numele tatăului.

Aceștia au probat mai multe agresiuni care au avut loc în luna august a anului în curs.

Bătut că i-au rămas hainele mici

Magistrații au notat că în data de 25 august minorul a fost bătut, ”lovit cu palmele de mai multe ori, apoi lovit cu o joardă de la viţa de vie, dat fiind că, pe fondul consumului de alcool, tatăl victimei s-a enervat că fiului său i-au rămas mici hainele cu care trebuia să se îmbrace pentru a merge la biserică”, au notat magistrații.

Bătut că își face temele prea încet

De asemenea, ”în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, (n.r. de la agresiunea din cauza hainelor) agresorul l-a lovit pe fiul său, cu o joardă, pe motiv că nu îşi face temele suficient de rapid şi, în aceeaşi zi, ulterior, după ce minorul s-a trezit, l-a lovit de vreo 4 ori cu un cablu”, au notat magistrații.

Trântit la pământ

” Cu 3 săptămâni în urmă agresorul l-a agresat pe fiul său minor în sensul că l-a luat de haine, l-a ridicat de la pământ şi l-a izbit jos, trântindu-l cu spatele de pământ, minorul lovindu-se la cap şi spate”, se mai arată în motivarea instanței.

Decizia instanței

Pentru agresiunile făcute asupra minorului, tatăl s-a ales cu un dosar penal. De asemenea, cel mai important magistrații au emis un ordin de protecție pe numele copilului.

Acesta a fost trimis de autorități la străbunica sa, în comuna Jilava. Timp de 12 luni, tatăl minorului nu are voie să se apropie de el, sau să îl contacteze. De asemenea toate drepturile părintești au fost transmise străbunicii.

În paralel, tatăl va fi cercetat pentru faptele de violență pe care le-a făcut asupra minorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate