Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MOST WANTED de ALBA: 111 INFRACTORI, suspecți și dispăruți din judeţ, daţi în urmărire generală. Câţi au fost prinşi


Publicat

politia autostraziLa finalul anului 2015, în evidenţa IPJ Alba se aflau 117 persoane urmărite naţional, dintre care 69 cu mandat de executare a pedepsei închisorii, cinci cu mandate de arestare preventivă, două cu mandat european de arestare, două cu sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori şi 39 de persoane dispărute. Din numărul total, 51 erau urmărite şi la nivel internaţional.

Până în 19 ianuarie 2016, numărul celor urmăriţi a ajuns la 111 persoane.

Vezi AICI lista celor urmăriţi în 2015.

Pe site-ul IGPR la secţiunea „Most Wanted” mai sunt încă anunţurile de urmărire generală pentru:

ANGHEL NICOLAE-CIPRIAN, de 27 ani, din Teiuş, judeţul Alba, urmărit naţional, posesorul unui mandat european de arestare, emis de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru omor şi tâlhărie în Italia.

PONIVESCU ANTON-FLAVIU zis MAMI, de 38 ani, din Cugir, judeţul Alba, urmărit naţional şi internaţional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri

PÎCLIŞAN CLAUDIU-GHEORGHE, de 42 ani, din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, urmărit național şi internațional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru proxenetism

HANCHEŞ RAUL-NICOLAE, zis PRICU, de 38 de ani, din Alba Iulia, judeţul Alba, urmărit naţional şi internaţional pentru: mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, şantaj şi mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de persoane, proxenetism, şantaj.

STOICA BENIAMIN (29 de ani, din Alba Iulia) – fost Radu Stoica, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru proxenetism

În evidenţele IPJ Alba, comparativ, la începutul anului 2015 erau 126 persoane urmărite naţional (72 cu mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 9 cu mandate de arestare preventivă, 2 cu mandat european de arestare emise de alte state, 2 pentru sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori) şi 40 de persoane plecate voluntar/dispărute.

Din totalul acestora, 96 persoane erau urmărite şi la nivel internaţional.

Apoi, în cursul anului 2015, a fost dispusă măsura urmăririi naţionale faţă de 128 persoane, potrivit datelor IPJ Alba, dintre care 33 pentru sustragerea de la executarea pedepsei cu închisoarea, 10 pentru sustragerea de la executarea unor mandate de arestare preventivă, cinci posesoare a unor mandate europene de arestare, emise de alte state, trei posesoare a unor sentinţe penale şi 77 de persoane dispărute.

Totodată, pentru 44 persoane a fost solicitată măsura urmăririi internaţionale. Despre aceştia se deţin date şi informaţii că au părăsit România, având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau de arestare preventivă.

Tot în 2015, a fost revocată urmărirea naţională faţă de 147 persoane, dintre care:

– 137 persoane din evidenţa IPJ Alba, 28 persoane urmărite au fost depistate şi revocate de alte judeţe pentru IPJ Alba şi 10 persoane au fost depistate de IPJ Alba şi revocate din evidenţa altor judeţe

– 37 persoane care erau urmărite internaţional dar au fost prinse şi transportate la penitenciar ori predate familiei.

În ceea ce priveşte persoanele dispărute sau plecate voluntar, la începutul anului 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba avea în evidenţă 41 de astfel de persoane, din care 38 majori şi 3 minori (la data dispariţiei), despre care se deţin date certe că s-au înecat.

Pe parcursul anului 2015 s-au înregistrat 77 de dispariţii sau plecări voluntare şi au fost soluţionate 82 de cazuri de dispariţii sau plecări voluntare. La data de 27 ianuarie, IPJ Alba avea în evidenţă, 35 de persoane dispărute/plecate voluntar.

Infractori prinşi de IPJ Alba – câteva exemple

Alexandru – Cristian Bartuş (33 ani, din Câmpia Turzii): evadat din 17 ianuarie 2015 din arestul IPJ Cluj şi prins în 29 ianuarie 2015, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Alba, pe raza municipiului Alba Iulia; era urmărit naţional.

Csengeri Ioan (36 de ani, din Alba Iulia): urmărit pentru că se sustrăgea executării pedepsei de un an şi 7 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat; avea mandat din 12 ianuarie şi a fost prins în Alba Iulia, pe 16 februarie, în ziua în care s-a întors din străinătate.

Florin Gabor (22 de ani, din Alba Iulia) – urmărit la nivel naţional din 19 ianuarie, pentru că se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea la 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea a 8 infracţiuni de distrugere şi semnalizare falsă; a fost prins în 12 februarie, la Alba Iulia.

Mircea Claudiu Sibişean (41 de ani, din Alba Iulia): urmărit internaţional din octombrie 2014, dar plecat din ţară din 2011; în 4 august 2015, poliţişti ai Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române l-au preluat din Munchen – Germania. A fost localizat şi reţinut acolo, în urma colaborării cu autorităţile judiciare germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe numele acestuia, în octombrie 2014, Tribunalul Vâlcea a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 7 ani închisoare, pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal.

Daniel Berki (39 de ani, din Alba Iulia): urmărit internaţional din ianuarie 2015, cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Vâlcea, în octombrie 2014; prins la Londra şi adus în ţară de poliţişti ai Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 5-6 noiembrie 2015. Va rămâne 5 ani după gratii, pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal. Bărbatul,a făcut parte din gruparea „Sibişeni”, destructurată de poliţişti.

Toma Zbutea (41 de ani, din comuna Meteş): urmărit la nivel naţional şi internaţional, cu mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data de 21 mai 2014, de Judecătoria Alba Iulia; prins la Alba Iulia în 18 august 2015. Bărbatul este condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate, de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Mircea Eugen Blaga (46 de ani, din Sibiu): urmărit, la nivel naţional şi internaţional, din luna iunie 2015, prins la Alba Iulia în 26 noiembrie 2015, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Alba, sprijiniţi de poliţiştii din Sibiu. A fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani închisoare, pentru trafic de persoane, în formă continuată.

Bărbatul era, întrucât se sustrăgea executării pedepsei.

Gheorghe Nicolae Mărginean (42 de ani, din Alba Iulia): urmărit internațional din 2013. Bărbatul a făcut parte din gruparea infracțională Singer şi avea mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani și 4 luni, pentru înșelăciune și lovire sau alte violențe; adus în ţară în 9 decembrie 2015, de polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, împreună cu polițiști ai Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, din Regatul Unit al Marii Britanii.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Focuri de armă la Turda. Cum a reușit Poliția să oprească un șofer băut, după un accident

Publicat

masina-politia

Un șofer sub influența alcoolului a condus mașina pe o stradă din orașul Turda, județul Cluj, și a fost implicat într-un accident rutier. Polițiștii rutieri au identificat autoturismul și au încercat să îl oprească în trafic, dar șoferul și-a continuat deplasarea.

Marți seara, în Turda, un șofer băut, implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, a putut fi oprit doar după ce polițiștii l-au urmărit în trafic și au tras focuri de armă.

„Marți, în jurul orei 21.00, Poliția Turda a fost sesizată despre faptul că o persoana ar fi sub influența băuturilor alcoolice și conduce un autoturism pe strada Rapsodiei din Turda, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii rutieri au identificat mașina în trafic, au procedat la efectuarea unui semnal de oprire însă, bărbatul aflat la volanul autoturismului și-a continuat deplasarea, motiv pentru care, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia.

În cele din urmă, autoturismul a fost oprit pe un teren viran, dar pentru că bărbatul nu a respectat indicațiile agentului de poliție și a refuzat să coboare din autovehicul, polițistul a procedat la somarea acestuia, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical, ulterior, bărbatul fiind imobilizat de către polițiști.

În urma verificărilor, s-a stabilit că acesta are 52 de ani și este din municipiul Turda. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, reieșind o concentrație de peste 0.80mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și distrugere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, informează IPJ Cluj.

Sursă: cluj24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ADMITERE online, de astăzi, la Universitatea din Alba Iulia. Cum se fac înscrierile în aplicație, până în 17 iulie

Publicat

sediu UAB Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia

De astăzi este deschisă plaforma online pentru înscrieri la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Candidații trebuie să-și creeze un cont în aplicație și să aibă documentele scanate. Înscrierile la specializările de licență se fac până în 17 iulie, iar în 20 iulie se afișează rezultatele și încep înmatriculările candidaților. La fel, și pentru masterat.

În acest an, UAB pune la dispoziția candidaților, la specializările de licență, 710 locuri la buget, din care 29 pentru domenii prioritare și 949 locuri cu taxă (între 2.000 de lei pe an și 3.000 lei pe an, în funcție de specializare), respectiv 325 locuri la învățământ la distanță. În total, sunt 1.984 locuri disponibile.

Vezi ADMITERE 2020 la Universitatea din Alba Iulia prin înscrieri online. Locuri pe facultăți și specializări, acte, taxe, calendar

Taxa unică de înscriere este de 150 lei, pe baza căreia candidații pot depune dosare separate la două sau mai multe facultăți (cu aceeaşi dovadă a plăţii / chitanţă, ordin de plată etc., la fiecare dosar depus online).

În cadrul unei facultăți, candidaţii pot depune oricâte opţiuni doresc, pentru una sau mai multe specializări, pentru orice tipuri de locuri (subvenţionate, cu taxă sau cu taxă pentru învăţământul la distanţă). Este importantă ierarhia opțiunilor candidatului – se va începe cu cea mai dorită opţiune şi se vor completa şi altele, în ordinea descrescătoare a preferinţelor, precizează UAB.

Taxa de înscriere se poate plăti:

– online prin card bancar, direct pe plaforma admiterii, AICI

– la bancă, prin ordin de plată în contul RO80TREZ00220F330500XXXX, beneficiar Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, cod fiscal 5665935, detalii – CNP candidat, nume prenume candidat, cu precizarea: Taxa Admitere

– la casieria universității, doar pentru situații speciale;

Documentul justificativ al plăţii se va încărca de către candidaţi în format .pdf  sau .jpg în platforma de înscriere online.

Acte necesare pentru înscriere

Dosarul de concurs pentru admiterea candidatului va conţine următoarele documente (transmise în format pdf sau jpg şi listate din aplicaţie)

Fişa de înscriere (se generează din aplicaţia de înscriere on-line);

Certificatul de naştere;

Cartea de identitate;

Certificatul de căsătorie (pentru persoanele căsătorite) sau alt document care certifică schimbarea numelui, dacă e cazul;

Diploma de bacalaureat sau echivalentă. Pentru promoţia 2019-2020 este valabilă diploma de bacalaureat sau adeverinţa de absolvire;

Foaia matricolă care însoţeşte diploma de bacalaureat sau echivalenta acesteia;

Dovada plăţii taxei unice de înscriere (150 lei)

Pot fi solicitate și alte documente, detalii AICI.

Comisiile Admiterii vor funcţiona pentru verificarea şi validarea dosarelor înscrise online şi pentru eventuale situaţii speciale întâmpinate de candidaţi (imposibilitatea tehnică de accesare  a  platformei, probleme administrative ş.a.) şi pot fi contactate şi telefonic pentru consultanţă. Comisiile funcţionează de luni până vineri, între orele 9.00-15.00 şi sâmbăta 9.00-13.00. În data de 17 iulie 2020 candidaţii se pot înscrie online până la ora 16.00.

Calendarul admiterii licenţă – sesiunea iulie-august 2020

8 iulie – 17 iulie: înscrierea candidaţilor

18 iulie: susţinerea interviului motivational / Proba de competenţă lingvistică – doar la specializările unde este cazul

20 iulie: afişarea rezultatelor iniţiale ale admiterii

20 iulie – 24 iulie: prima etapă de înmatriculare a candidaților admiși pe locuri finanțate de la buget și înmatricularea candidaților admiși pe locuri cu taxă

Studenţii care au fost admişi pe locuri finanţate de la buget şi care nu se înmatriculează în perioada 20-24 iulie îşi pierd locul obţinut prin concurs, care va fi redistribuit candidaţilor admişi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform opţiunii lor din fişa de înscriere.

27 iulie: afişarea rezultatelor admiterii după prima etapă de înmatriculare

27 iulie – 31 iulie: a doua etapă de înmatriculare a candidaţilor admişi pe locuri finanţate de la buget în urma redistribuirii locurilor bugetate neconfirmate de candidaţii admişi initial şi înmatriculare a candidaţilor admişi pe locuri cu taxă

3 august – 28 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor, în zilele lucrătoare)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenajarea șanțului exterior – Latura de Nord a Cetății Alba Carolina: Contractul, programat pentru semnare în 15 iulie

Publicat

spatiu urban santuri cetate

A început implementarea proiectului „Reconversia funcțională, șanț exterior – Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, spații publice amenajate pentru agrement și petrecerea timpului liber” prin derularea achizițiilor pentru proiectul tehnic, execuția lucrărilor și dirigenție de șantier.

La procedura pentru achiziția proiectului tehnic și execuția lucrărilor au participat doi ofertanți și, dacă nu vor exista contestații, contractul este programat pentru semnare în 15 iulie 2020, au transmis reprezentanții Primăriei Alba Iulia. 

Proiectul presupune realizarea de noi spații urbane destinate activităților de recreere prin amenajarea unui parc situat în șanțul perimetral al Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina pe o suprafată ce însumează peste două hectare, contribuind astfel la creșterea atractivității Cetății, înfrumusețarea și regenerararea mediului urban.

Obiectivele specifice ale proiectului

– Crearea de zone verzi pe latura nordică perimetrală a Cetății Alba Carolina în suprafață de 26.476 mp, într-o perioadă de 12 luni.

– Crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate: trasee de vizitare mobilate, piste biciclete, module de odihnaă într-un spațiu deschis nou creat în zona perimetrală nordică a Cetății Alba Carolina, pe o suprafață de 29.000 mp.

– Valoarea totală a proiectului este de 9.247.426,36  lei, din care 7.647.177,61 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Alte detalii despre proiect:

Contractul de finanțare a fost semnat la 16 decembrie 2019.

Zona de relaxare se va întinde pe exteriorul Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina și va cuprinde 29.000 de mp de spații deschise publicului: spații verzi, piste de biciclete, alei pietonale, spații de joacă pentru copii, zone de relaxare, agrement sau petrecere a timpului liber.

Proiectul prevede defrișarea vegetației crescute necontrolat, aducerea terenului la nivel, racordarea la sistemul de alimentare cu apa, canalizare, energie electrică și rețele de comunicații, amenajarea de spații verzi cu vegetație decorativă, montarea de foișoare / pergole, grupuri sanitare (cabine automate cu autocurățare), mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, suporți pentru parcare biciclete, cișmele, împrejmuiri, etc.), realizarea sistemului de iluminat si sistemului de irigații, realizarea sistemelor de supraveghere și wi-fi, crearea de spații de joacă pentru copii, amenajarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități (lângă Hotel Cetate), delimitare față de proprietățile private cu un gard viu, cu rol de mascare, panouri informative, inclusiv sistem cu cod QR și sisteme de informare pentru nevăzători.

În prezent, această zonă degradată prezintă o serie de disfuncționalități urbanistice, cum ar fi: modificarea nivelului de călcare pe aproape toată zona luată în studiu, prăbușirea zidului fortificației în zona contragărzii bastionului Sf. Carol (aripa nord-estică), vegetație necontrolată, vecinătăți cu anexe gospodărești cu un aspect dezolant, afectarea proprietății municipiului Alba Iulia prin extinderea grădinilor locuințelor de pe strada Aurel Vlaicu spre zidurile Cetății, blocarea șanțurilor prin garduri de plasă de sârmă de resturi de la toaletarea vegetației, canalizări locale sau fose septice necontrolate care necesită o intervenție rapidă în vederea punerii în valoare a patrimonial istoric.

Primăria municipiului Alba Iulia a obținut finanțarea pentru acest proiect prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile / Prioritatea de investiții 4.2 Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Accident pe DN1 Aiud – Teiuș. Un tânăr s-a răsturnat cu mașina în afara șoselei. Se afla sub influența alcoolului

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia este cercetat penal după ce a provocat accident în timp ce conducea sub influența alcoolului. S-a răsturnat cu mașina în afara șoselei. Accidentul s-a petrecut pe DN1 Aiud – Teiuș.

Potrivit IPJ Alba, marți, în jurul orei 21.50, polițiștii din Aiud au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, care a avut loc pe DN 1, la kilometrul 402+730 metri.

Un tânăr de 28 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism în direcția Aiud-Teiuș, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă a pierdut controlul asupra acestuia, răsturnându-se în afara carosabilului.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate