Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

MOST WANTED de ALBA: 111 INFRACTORI, suspecți și dispăruți din judeţ, daţi în urmărire generală. Câţi au fost prinşi

Publicat

politia autostrazi La finalul anului 2015, în evidenţa IPJ Alba se aflau 117 persoane urmărite naţional, dintre care 69 cu mandat de executare a pedepsei închisorii, cinci cu mandate de arestare preventivă, două cu mandat european de arestare, două cu sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori şi 39 de persoane dispărute. Din numărul total, 51 erau urmărite şi la nivel internaţional.

Până în 19 ianuarie 2016, numărul celor urmăriţi a ajuns la 111 persoane.

Vezi AICI lista celor urmăriţi în 2015.

Pe site-ul IGPR la secţiunea „Most Wanted” mai sunt încă anunţurile de urmărire generală pentru:

ANGHEL NICOLAE-CIPRIAN, de 27 ani, din Teiuş, judeţul Alba, urmărit naţional, posesorul unui mandat european de arestare, emis de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru omor şi tâlhărie în Italia.

PONIVESCU ANTON-FLAVIU zis MAMI, de 38 ani, din Cugir, judeţul Alba, urmărit naţional şi internaţional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri

PÎCLIŞAN CLAUDIU-GHEORGHE, de 42 ani, din comuna Vinţu de Jos, judeţul Alba, urmărit național şi internațional pentru mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Alba, pentru proxenetism

HANCHEŞ RAUL-NICOLAE, zis PRICU, de 38 de ani, din Alba Iulia, judeţul Alba, urmărit naţional şi internaţional pentru: mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Alba, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, şantaj şi mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Curtea de Apel Bucureşti pentru trafic de persoane, proxenetism, şantaj.

STOICA BENIAMIN (29 de ani, din Alba Iulia) – fost Radu Stoica, mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru proxenetism

În evidenţele IPJ Alba, comparativ, la începutul anului 2015 erau 126 persoane urmărite naţional (72 cu mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 9 cu mandate de arestare preventivă, 2 cu mandat european de arestare emise de alte state, 2 pentru sentinţe de internare în centre speciale de reeducare pentru minori) şi 40 de persoane plecate voluntar/dispărute.

Din totalul acestora, 96 persoane erau urmărite şi la nivel internaţional.

Apoi, în cursul anului 2015, a fost dispusă măsura urmăririi naţionale faţă de 128 persoane, potrivit datelor IPJ Alba, dintre care 33 pentru sustragerea de la executarea pedepsei cu închisoarea, 10 pentru sustragerea de la executarea unor mandate de arestare preventivă, cinci posesoare a unor mandate europene de arestare, emise de alte state, trei posesoare a unor sentinţe penale şi 77 de persoane dispărute.

Totodată, pentru 44 persoane a fost solicitată măsura urmăririi internaţionale. Despre aceştia se deţin date şi informaţii că au părăsit România, având mandate de executare a pedepsei cu închisoarea sau de arestare preventivă.

Tot în 2015, a fost revocată urmărirea naţională faţă de 147 persoane, dintre care:

– 137 persoane din evidenţa IPJ Alba, 28 persoane urmărite au fost depistate şi revocate de alte judeţe pentru IPJ Alba şi 10 persoane au fost depistate de IPJ Alba şi revocate din evidenţa altor judeţe

– 37 persoane care erau urmărite internaţional dar au fost prinse şi transportate la penitenciar ori predate familiei.

În ceea ce priveşte persoanele dispărute sau plecate voluntar, la începutul anului 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba avea în evidenţă 41 de astfel de persoane, din care 38 majori şi 3 minori (la data dispariţiei), despre care se deţin date certe că s-au înecat.

Pe parcursul anului 2015 s-au înregistrat 77 de dispariţii sau plecări voluntare şi au fost soluţionate 82 de cazuri de dispariţii sau plecări voluntare. La data de 27 ianuarie, IPJ Alba avea în evidenţă, 35 de persoane dispărute/plecate voluntar.

Infractori prinşi de IPJ Alba – câteva exemple

Alexandru – Cristian Bartuş (33 ani, din Câmpia Turzii): evadat din 17 ianuarie 2015 din arestul IPJ Cluj şi prins în 29 ianuarie 2015, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Alba, pe raza municipiului Alba Iulia; era urmărit naţional.

Csengeri Ioan (36 de ani, din Alba Iulia): urmărit pentru că se sustrăgea executării pedepsei de un an şi 7 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat; avea mandat din 12 ianuarie şi a fost prins în Alba Iulia, pe 16 februarie, în ziua în care s-a întors din străinătate.

Florin Gabor (22 de ani, din Alba Iulia) – urmărit la nivel naţional din 19 ianuarie, pentru că se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea la 4 ani şi 6 luni închisoare, pentru comiterea a 8 infracţiuni de distrugere şi semnalizare falsă; a fost prins în 12 februarie, la Alba Iulia.

Mircea Claudiu Sibişean (41 de ani, din Alba Iulia): urmărit internaţional din octombrie 2014, dar plecat din ţară din 2011; în 4 august 2015, poliţişti ai Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române l-au preluat din Munchen – Germania. A fost localizat şi reţinut acolo, în urma colaborării cu autorităţile judiciare germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe numele acestuia, în octombrie 2014, Tribunalul Vâlcea a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 7 ani închisoare, pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal.

Daniel Berki (39 de ani, din Alba Iulia): urmărit internaţional din ianuarie 2015, cu mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Vâlcea, în octombrie 2014; prins la Londra şi adus în ţară de poliţişti ai Compartimentului Urmăriri din Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba, împreună cu poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 5-6 noiembrie 2015. Va rămâne 5 ani după gratii, pentru constituirea unei grupări infracţionale, având ca scop obţinerea de beneficii materiale din şantaj, trafic de fiinţe umane, folosind, pentru a-şi impune voinţa, violenţa, producerea de scandaluri ori lipsirea de libertate în mod ilegal. Bărbatul,a făcut parte din gruparea „Sibişeni”, destructurată de poliţişti.

Toma Zbutea (41 de ani, din comuna Meteş): urmărit la nivel naţional şi internaţional, cu mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data de 21 mai 2014, de Judecătoria Alba Iulia; prins la Alba Iulia în 18 august 2015. Bărbatul este condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate, de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Mircea Eugen Blaga (46 de ani, din Sibiu): urmărit, la nivel naţional şi internaţional, din luna iunie 2015, prins la Alba Iulia în 26 noiembrie 2015, de poliţiştii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Alba, sprijiniţi de poliţiştii din Sibiu. A fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani închisoare, pentru trafic de persoane, în formă continuată.

Bărbatul era, întrucât se sustrăgea executării pedepsei.

Gheorghe Nicolae Mărginean (42 de ani, din Alba Iulia): urmărit internațional din 2013. Bărbatul a făcut parte din gruparea infracțională Singer şi avea mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani și 4 luni, pentru înșelăciune și lovire sau alte violențe; adus în ţară în 9 decembrie 2015, de polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, împreună cu polițiști ai Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, din Regatul Unit al Marii Britanii.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax