Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Moţiunea a picat. Protestul din Capitală, cu 30.000 de sindicalişti

Publicat

ULTIMA ORĂ: Miercuri, ora 18.00

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc a fost respinsă, miercuri, în votul comun al celor două Camere ale Parlamentului. Au mai lipsit 17 voturi pentru a trece în forul legislativ, fiind înregistrate doar 219 voturi pentru.

Confederaţiile sindicale au anunţat, cu câteva zile în urmă, că vor desfăşura un protest de amploare, în centrul Capitalei, însă, miercuri, doar 30.000 de protestatari au început marşul prin care îşi exprimau nemulţumirile legate de diminuarea salariilor şi disponibilizările de anul acesta şi cele care au fost planificate pentru anul viitor. Sindicaliştii au ajuns la Bucureşti cu autocare din toată ţara şi au început manifestările la ora 10.00, pornind din Piaţa Victoriei, către Piaţa Romană şi Piaţa Constituţiei. Reprezentanţii Jandarmeriei susţineau că numărul protestatarilor era în creştere, la ora 11.00. Aproximativ 5.000 de forţe de ordine au monitorizat protestul, iar echipaje SMURD au fost pregătite să intervină, în cazul unor incidente. Până după-masă, sindicaliştii au încercat de două ori să dislocheze cordonul de jandarmi, timp în care au fost rănite unele persoane. Personalul SMURD a anunţat, până la ora 17.30, că au intervenit în 35 de cazuri, majoritatea persoane aflate sub influenţa alcoolului sau care sufereau de diabet sau aveau tensiune ridicată.

Manifestanţii s-au strâns în faţa Parlamentului, unde, în şedinţă comună, Camerele acestuia au votat moţiunea de cenzură depusă de reprezentanţii Opoziţiei împotriva Guvernului Boc. Sindicaliştii susţineau că nu vor pleca din Piaţa Constituţiei, până nu aflau că a trecut moţiunea. În caz contrar, erau hotărâţi să rămână şi să strige: „Jos Guvernul!”. Însă, în momentele apropiate de finalul votului moţiunii în Parlament, când existau unele zvonuri conform cărora moţiunea nu ar fi adunat voturile necesare, manifestanţii au părăsit, în grupuri, Piaţa Constituţiei, încetând protestul.

Reprezentanţii sindicatelor s-au delimitat de membrii PSD, care au participat şi ei, la începutul protestului, susţinând că manifestarea este cea a oamenilor nemulţumiţi şi nu o acţiune de partid.

La protestul din Capitală au participat şi sindicalişti din Alba, aproximativ 800 – din mai multe categorii sociale: pensionari, poliţişti, din sănătate şi învăţământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax