Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat. Cele mai ”tari” declarații ale liderilor politici

dep

Publicat

Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” nu a trecut de votul Parlamentului. A primit chiar mai puține voturi decât numărul semnatarilor. S-au înregistrat 161 de voturi ”pentru” și 3 voturi ”împotrivă”, cu două voturi mai puține decât semnăturile de pe document.

Opoziția a eșuat previzibil în încercarea de a da jos Guvernul Dăncilă, în condițiile în care nu a putut atrage voturile UDMR și ale ALDE. Negocierile cu aceste partide s-au împotmolit încă de acum câteva zile, ”argumentele” coaliției de guvernare pentru maghiar fiind mai puternice, deși detaliile înțelegerii nu au fost deocamdată făcute publice.

Dezbaterea din Parlament nu a fost însă lipsită de scandal.

Cele mai ”tari declarații”:

Traian Băsescu către Șerban Nicolae: ”Apreciez că pt meseria de șofer al pușcăriașului Cătălin Voicu, a făcut progrese. Pt un șofer să poată vorbi 25 de minute e un progres. A pomenit de cel puțiun 5 – 6 ori Moscova. Bă, ție nu ți-e rușine, ești copilul lui Iliescu, te-a crescut Iliescu”.

Șerban Nicolae (PSD): ”Recursul compensatoriu care a scos din pușcărie tâlhari, violatori a fost inițiat de Guvernul Cialaș (sic!). Corupții nu violează. Corupții nu așteaptă oamenii la lift.”

Kelemen Hunor: ”Ordonanța de urgență de modificare a Codului fiscalpune la colţ un sistem întreg din economie, aruncă în aer bursa de valori, economia şi mai ales aruncă în aer speranţa. Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense. Doamnă premier: poate reuşiţi să-l convingeţi pe ministrul de Finanţe că ţara nu este un laborator de experimentare a tuturor ideilor trăsnite. Dacă am vota împotriva moţiunii, am lăsa falsa impresie că toate aceste chestiuni semnalate sunt în regulă, dar de fapt nu sunt!”

Dan Barna: ”România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal, de un prim-ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă. (…) Fiecare zi, fiecare oră pe care cuplul Dragnea – Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune. Soluţia este înlăturarea acestui guvern de la conducerea României”.

Florin Roman: ”Sunteți un analfabet funcțional”, ”ați umplut străzile de tâlhari și violatori”, ”mai credeți în Dumnezeu sau Dragnea este pentru dumneavoastră Dumnezeu” sunt doar câteva dintre ”extrasele” unei intervenții a deputatului de Alba.

Florin Câțu: ”Teodorovici va rămâne în istorie ca groparul economiei. Înțeleg că în PSD îi spuneți minte puțină.”

Raluca Turcan: ”Românii nu vor fi niciodată solidari cu hoții. Ați făcut foarte mult rău acestei țări”.

Ce spunea textul moțiunii

„Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională. Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică”, pse preciza în textul moţiunii de cenzură.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate