Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat. Cele mai ”tari” declarații ale liderilor politici

Publicat

dep

Moţiunea de cenzură „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” nu a trecut de votul Parlamentului. A primit chiar mai puține voturi decât numărul semnatarilor. S-au înregistrat 161 de voturi ”pentru” și 3 voturi ”împotrivă”, cu două voturi mai puține decât semnăturile de pe document.

Opoziția a eșuat previzibil în încercarea de a da jos Guvernul Dăncilă, în condițiile în care nu a putut atrage voturile UDMR și ale ALDE. Negocierile cu aceste partide s-au împotmolit încă de acum câteva zile, ”argumentele” coaliției de guvernare pentru maghiar fiind mai puternice, deși detaliile înțelegerii nu au fost deocamdată făcute publice.

Dezbaterea din Parlament nu a fost însă lipsită de scandal.

Cele mai ”tari declarații”:

Traian Băsescu către Șerban Nicolae: ”Apreciez că pt meseria de șofer al pușcăriașului Cătălin Voicu, a făcut progrese. Pt un șofer să poată vorbi 25 de minute e un progres. A pomenit de cel puțiun 5 – 6 ori Moscova. Bă, ție nu ți-e rușine, ești copilul lui Iliescu, te-a crescut Iliescu”.

Șerban Nicolae (PSD): ”Recursul compensatoriu care a scos din pușcărie tâlhari, violatori a fost inițiat de Guvernul Cialaș (sic!). Corupții nu violează. Corupții nu așteaptă oamenii la lift.”

Kelemen Hunor: ”Ordonanța de urgență de modificare a Codului fiscalpune la colţ un sistem întreg din economie, aruncă în aer bursa de valori, economia şi mai ales aruncă în aer speranţa. Aţi creat un şoc, un haos uriaş cu riscuri imense. Doamnă premier: poate reuşiţi să-l convingeţi pe ministrul de Finanţe că ţara nu este un laborator de experimentare a tuturor ideilor trăsnite. Dacă am vota împotriva moţiunii, am lăsa falsa impresie că toate aceste chestiuni semnalate sunt în regulă, dar de fapt nu sunt!”

Dan Barna: ”România a ajuns să fie condusă de un infractor condamnat penal, de un prim-ministru care are dificultăţi să citească textele pe care i le pun alţii în faţă. (…) Fiecare zi, fiecare oră pe care cuplul Dragnea – Dăncilă o petrece la conducerea României reprezintă o ameninţare pentru viitorul nostru ca naţiune. Soluţia este înlăturarea acestui guvern de la conducerea României”.

Florin Roman: ”Sunteți un analfabet funcțional”, ”ați umplut străzile de tâlhari și violatori”, ”mai credeți în Dumnezeu sau Dragnea este pentru dumneavoastră Dumnezeu” sunt doar câteva dintre ”extrasele” unei intervenții a deputatului de Alba.

Florin Câțu: ”Teodorovici va rămâne în istorie ca groparul economiei. Înțeleg că în PSD îi spuneți minte puțină.”

Raluca Turcan: ”Românii nu vor fi niciodată solidari cu hoții. Ați făcut foarte mult rău acestei țări”.

Ce spunea textul moțiunii

„Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a Opoziţiei, ci o urgenţă naţională! Grupul infracţional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României, a slăbit statul, ca să şi-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând. Afirmăm cu putere şi cu toată responsabilitatea că este periculos pentru interesele naţionale ca ţara să rămână pe mâna acestui grup infracţional organizat, care distruge statul de drept şi dinamitează stabilitatea politică şi economică a României, într-un moment de instabilitate internaţională. Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică”, pse preciza în textul moţiunii de cenzură.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Autobuze electrice și stații de încărcare de 43 de milioane de lei, la Alba Iulia. A fost demarată achiziția

Publicat

autobuz electric

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate printr-un proiect național de reînnoire a materialului rulant pentru transport urban. Valoarea totală a acestui proiect depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția orașului. Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA: Ajutor de 14,7 euro/ hectar pentru fermierii care au culturi pe terenuri arabile. Cine primeşte mai mult

Publicat

teren agricol agricultura

Ajutorul acordat fermierilor din bugetul naţional pentru culturile amplasate pe teren arabil în anul de cerere 2018 a fost stabilit la 14,7033 euro/hectar, plafonul total alocat acestui sprijin – Ajutorul Naţional Tranzitoriu (ANT1) – fiind de aproximativ 102,36 de milioane de euro, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Cea mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Conturile deschise la Revolut nu pot fi poprite de ANAF. Care ar fi motivul

Publicat

revolut card

ANAF nu ar putea bloca sumele din conturile românilor, deschise la Revolut, pentru că aceasta nu este instituţie de credit. Totuși, Revolut, ca entitate economică are deschise conturi bancare. Revolut este o instituție care emite monedă electronică și care oferă o alternativă la multe operațiuni bancare pe care un client le-ar putea face, cu excepția […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sancţiuni mai dure pentru apeluri false la 112. Amenzi dublate sau muncă în folosul comunităţii. Proiect la Senat

Publicat

apel 112

Amenzile pentru persoanele care apelează nejustificat 112 ar putea fi majorate. Un proiect aflat în dezbatere la Senat prevede acest lucru. Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că numărul alertelor false este foarte mare, de aproximativ 34.000 pe zi, în toată țara, mai exact, 70% din totalul apelurilor nu justifică o situație de urgență. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate