Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului se citește astăzi și se votează joia viitoare

Publicat


parlament

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se citește vineri, 3 octombrie, în Parlament și va fi votată joia viitoare, pe 9 octombrie. Opoziția a înregistrat joi, 2 octombrie, o primă victorie și a reușit să respingă în plen calendarul propus de social-democrați. Aceștia ar fi dorit ca moțiunea să fie votată sâmbătă pentru a-i diminua astfel șansele de a trece. Joi însă, 26 de parlamentari de la PSD au absentat, iar 3 s-au abținut de la vot, deși erau prezenți.   

Premierul a lansat un atac dur la adresa Opoziției, după votul din plenul reunit, în care a fost respins calendarul ce prevedea vot pe moțiunea de cenzură sâmbătă. Viorica Dăncilă a acuzat partidele de opoziție de comoditate. „Am avut surpriza de a constata că opoziția fuge de propria moțiune (…) Acestă tărăgănare a votului, chiar de semnatarii moțiunii, arată cât de repede își doresc să vină la guvernare. România nu se reconstruiește în weekend? E prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă”, s-a întrebat retoric Dăncilă. 

Dăncilă este ferm convinsă că moţiunea nu va avea succes. Şefa PSD intrepretează după cum dorește rezultatul confruntării de ieri din plenul Parlamentului.

„Au demostrat că nu au un număr suficient de voturi pentru moțiune, cu cele 194 de voturi exprimate  în Parlament. Nu PSD trebuie să adune voturi, opoziția trebuie să-și asigure 233 de voturi și acestea nu există”, a mai spus Dăncilă.

Declaraţiile au venit la câteva ore după ce PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE şi Pro România au dat o adevărată lovitură de graţie PSD. Au respins, prin vot, calendarul stabilit de social-democrați, prin care votul la moțiune ar fi urmat să fie dat sâmbătă. Au fost 181 de voturi „pentru” şi 194 „contra”.

Social democrații se chinuie în aceste zile să strângă suficienți parlamentari pentru ca moțiunea să fie respinsă. Potrivit unor surse parlamentare, social democraţii poartă negocieri om la om, în special cu cei din ALDE. Se promit funcții dar şi fonduri pentru circumscripții în cazul în care nu vor vota moțiunea de cenzură.

Pentru a fi adoptată, moțiunea are nevoie de minimum 233 de voturi. Documentul a fost semnat de 237 de parlamentari de la toate partidele. Cu o parte din parlamentarii minorităților și cu deputații plecați recent din PSD, numărul voturilor potențiale la moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă ajunge la 248. 

sursa: realitatea.net


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate