Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Moțiunea de cenzură inițiată de liberali împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă

Publicat

parlament Moțiunea de cenzură „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului cu 207 voturi „pentru” și 8 „împotrivă”.

Votul la moțiunea de cenzură s-a încheiat marți în plenul comun al Parlamentului. Votul a fost secret cu bile, iar pentru a fi adoptată moțiunea avea nevoie de 275 de voturi favorabile. În sală au fost prezenţi 413 parlamentari. Numărul voturilor valabil exprimate a fost 215. Din acestea, 207 au fost pentru adoptarea moţiunii, iar 8 contra. Nefiind întrunit minimul de 275 de voturi necesare pentru adoptare, moţiunea a fost respinsă.

Premierul Victor Ponta a avut un discurs foarte acid, presărat cu ironii, ca răspuns la criticile liberalilor: „Nu există azi, în faţa dumneavoastră niciun fel de critică la adresa actului de guvernare. Este o confuzie stârnită, sunt oameni aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie, probabil ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au tăiat pensiile şi salariile. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari. Dar nici domnul Blaga nu mai e ce a fost”, și-a început Victor Ponta discursul.

„Intenţia PNL de a se ascunde în spatele procurorilor este greşită. În Parlament nu trebuie să se facă justiţie, doar politică. Mulţumesc coaliţiei de guvernare pentru sprijinul pe care îl acordă guvernării. Este datoria noastră, a celor care am fost votaţi să ducem la bun sfârşit programul de guvernare. Mulţumim şi grupului minorităţilor naţionale care a susţinut guvernarea şi care acum dă un semnal al toleranţei”, a mai spus prim-ministrul.

El a adăugat că o moțiune de cenzură, așa cum este prevăzută în Constituție, se referă la activitatea Guvernului, la măsurile economice, sociale, la problemele populației, în schimb, în demersul actual al Opoziției nu se regăsește așa ceva. „Vreau să vă dau un citat de ieri cu care sunt cu totul de acord și nici colegii de la PDL—PNL nu pot să-l contrazică: ‘economia României beneficiază de avantaje importante, creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, numeroase resurse, România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune’, a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa e și din acest motiv trebuie să continuăm în această direcție pe care o prezentăm cu toții partenerilor internaționali”, a precizat Ponta.

„Nimic din ce i se întâmplă nu înțelege Victor Ponta”, și-a început replica liderul opoziției, Alina Gorghiu. „Nimeni nu-l mai sună, nimeni nu-l mai ascultă”, a continuat ea referindu-se la contactele externe ale lui Victor Ponta. „Mai degrabă și-ar tăia un picior decât să renunțe la funcție!”, a motivat Alina Gorghiu demersul opoziției de a depune moțiunea de cenzură. Cu toate acestea, copreședintele PNL a dat asigurări că „până la alegerile locale din 2016 vom avea un alt prim-ministru”. În final, liderul liberal le-a spus colegilor parlamentari că au de ales între Victor Ponta și România.

sursa: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax