Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Moțiunea simplă împotriva ministrului Florin Cîțu a fost adoptată de Senat. Ce urmează

Publicat

Luni, Senatul a adoptat moțiunea simplă a PSD împotriva ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Au fost 59 de voturi „pentru” și 56 de voturi „împotrivă”.

UPDATE: Premierul Ludovic Orban spune că nu va lua nicio măsură împotriva ministrului Florin Cîțu: „Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanţelor din guvernul Partidului Naţional Liberal să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii 3 ani de zile. Ultimul partid care poată să exprime o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD, care şi-a bătut joc de finanţele publice ale României şi a făcut praf bugetul. Asta este o mişcare politicianistă ieftină, în mod normal domnul Teodorovici care este iniţiatorul acestei moţiuni ar trebui să dea seama în altă parte pentru dezastrul bugetar pe care ni l-au lăsat”, a declarat prim-ministrul Guvernului României, potrivit digi24.ro.

După vot, Florin Cîțu a declarat că, dacă PNL îi va cere, va demisiona. „Dacă partidul îmi zice să fac un pas în spate, bineînțeles că demisionez”, a spus acesta.

„Dacă era o moțiune serioasă și existau argumente, poate mă gândeam la demisie, dar erau postările mele de pe Facebook din ultimii 3 ani. E clar că nu există niciun argument”, a mai declarat ministrul Finanțelor.

Cîțu a declarat că „PSD știa de un an de zile că deficitul va fi de 4% și trebuia să ia măsuri, ceea ce nu a făcut”.

Senatul a dezbătut, luni, prima moţiune simplă de care este vizat un membru al Cabinetului Orban. Moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, este intitulată ”Guvernare PNL – numele tău este austeritate”.

„Domnul Cîţu, în calitate de ministru, şi-a permis să facă declaraţii hazardate şi iresponsabile doar pentru a servi unor comenzi politice ale partidului pe care îl reprezintă într-un moment cu maximă expunere publică – campania electorală pentru prezidenţiale”, se arată în moțiune.

Moțiunile simple nu au consecințe directe, fiind doar instrumente politice prin care opoziția își poate exprima dezacordul față de politicile guvernamentale.

surse: g4media.ro,digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax