Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Motivele pentru care procurorii din Câmpeni au vrut să ierte un minor, care a bătut și umplut de sânge un bărbat, într-un bar

Publicat

Procurorii din Câmpeni au vrut să închidă un dosar de loviri sau alte violențe în care inculpat este și un minor, care a bătut până a umplut de sânge, un bărbat, într-un bar. 

Dosarul de confirmare a renunțării la urmărirea penală a fost judecat la Judecătoria Câmpeni, iar în data de 8 noiembrie 2022 au respins cererea procurorilor de caz. 

În linii mari, faptele pentru care minorul este cercetat s-au petrecut în luna ianuarie a anului 2022. Atunci tatăl acestuia care este și el inculpat în dosar, a început o bătaie cu o altă persoană, în timpul unui joc de remi, într-un bar. 

Potrivit motivării instanței, motivare disponibilă pe portalul rejust.ro, bărbatul s-a dus acasă a luat o bâtă și a început să îl bată lovească pe cel cu care avea un conflict, însă acesta i-a smuls bâta și l-a pus la podea.

Atunci a intrat și minorul în bar care, ”văzându-l pe tatăl său căzut jos la podea iar pe persoana vătămată cum îi agresa tatăl, a intervenit, a luat bâta din mâna persoanei vătămate şi a aplicat mai multe lovituri peste corpul persoanei vătămate, incidentul fiind stopat de patronul localului”, se arată în motivarea instanței.

După acesta actiuni violente exercitate împotriva sa persoana vătămată a fost observat că era plin de sânge pe față și pe cap, se mai arată în documentul citat.

Procurorul de caz a vrut să închidă dosarul deoarece a considerat că nu mai există interes public și că minorul ”nu a mai fost cercetat penal sau sancţionat contravenţional pentru astfel de infracţiuni, acesta este elev la Liceul Tehnologic Câmpeni, fiind un elev bun, nu are absenţe nemotivate la şcoală, nici situaţii de corigenţă sau repetenţie, manifestând un interes major pentru a termina şcoala.

Acest referat de evaluare a statuat că, inculpatul minor, raportat la fapta comisă, acesta o recunoaşte şi o regretă, a acţionat sub imperiul unui impuls emoţional, văzându-l pe tatăl său în pericol, minorul indicând proiecţii pro-sociale pentru viitor: să termine liceul, să îşi ia bacalaureatul, să nu mai frecventeze barul unde a avut loc incidentul”, se arată în motivarea instanței.

Judecătorul de caz a respins cererea procurorului și au decis continuarea anchetei. Decizia a fost dată în data de 8 noiembrie 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    duminică, 13.11.2022 at 13:06

    Într-un an de zile nu au soluționat un dosar pentru lovire. Semne de întrebare…Dacă în locul părții vătămate era un judecător se schimba foaia.
    În ce privesc ,,mențiuniile” e un copil bun,etc, acel copil este încurajat astfel să comită fapte ce contravin legii.
    De fapt la noi legiile sunt aplicate doar împotriva unora și e de știut că un dosar penal ținut cât mai mult ,,în lucru”…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax