Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care polițiștii și procurorii din Alba Iulia au cercetat un cont de Facebook. Ce a reclamat o femeie din oraș

Publicat

Polițiștii și procurorii din Alba Iulia au cercetat timp de mai multe luni un cont de Facebook. Ancheta a început după ce o femeie din Alba Iulia a anunțat că mai multe persoane necunoscute au făcut un cont de Facebook folosind numele său. 

Apoi, persoane necunoscute au folosit contul pentru a înjura alte persoane de pe rețeaua de socializare.

Un dosar penal a fost deschis de anchetatori pentru săvârşirea infracţiunii de fals informatic, însă după un timp acesta a fost închis.

Mai exact în data de 21 septembrie 2023 procurorii din Alba Iulia au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar magistrații au dat o decizie în acest caz.

”S-a precizat că dosarul a fost înregistrat inițial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia urmare a plângerii penale formulate de persoana vătămată care a reclamat că în cursul lunii iunie 2022 persoane necunoscute au creat un cont de Facebook utilizând numele său, cont folosit apoi pentru a transmite injurii altor utilizatori ai platformei Facebook.

Organele de cercetare penală au efectuat verificări, în urma cărora s-a stabilit că în luna iunie 2022 a fost creat într-adevăr un cont de utilizator pe rețeaua de socializare Facebook fiind utilizat numele persoanei vătămate, cont folosit apoi de persoane necunoscute pentru a transmite injurii altor persoane.

S-a învederat faptul că deși a fost citată în mai multe rânduri, persoana vătămată nu s-a prezentat pentru a fi audiată de organele de cercetare penală, iar în data de 28.10.2022, fiind din nou citată telefonic, a precizat că nu se va prezenta și nu dorește continuarea cercetărilor, în condițiile în care contul de Facebook deschis de persoane necunoscute pe numele său a fost închis la scurt timp după depunerea sesizării”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, dosarul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax