Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un avocat din Alba a fost amendat de judecători în timpul procesului Clanul Duduienilor vs. Florin Salam

Publicat

justitie tribunal decizie

Unul dintre cei mai cunoscuți avocați din Alba, Ioan Lazăr, a fost amendat de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 București, deoarece alături de alți doi colegi, a părăsit sala de judecată în semn de protest. 

Ioan Lazăr este avocat în celebrul proces dintre Clanul Duduienilor și cunoscuți cântăreți de manele precum Florin Salam sau Leo de la Kuweit, scrie clujust.ro. Mai multe persoane din clanul Duduienilor sunt acuzați că i-ar fi șantajat pe maneliști. 

În cea mai recentă ședință, avocații Ioan Lazăr, Toni Neacșu și Mihai Giurgea au părăsit sala de judecată, în semn de protest deoarece părțile vătămate au fost audiate într-o altă sala, cu imaginea și vocea distrosionată.

Avocatul Lazăr a precizat că în această decizie audiere a dus ca ceea ce zic cei vătămați să fie ”complet neinteligibil pentru instanța și apărare”.

Pe lângă avocatul Lazăr și colegii săi au părăsit sala și potrivt clujust.ro au fost amendați cu câte 5.000 de lei.

Postarea avocatului Ioan Lazăr pe Facebook

Am trăit neplăcuta experiența profesională a unui termen de judecată în care a fost masacrat dreptul la apărare, într-un dosar penal cu părțile “vătămate” audiate fără motiv în altă sală, cu imaginea și vocea distorsionate, complet neinteligibil pentru instanța și apărare, cu cerere de recuzare și cu apărătorii părăsind sala în semn de protest, cu amenzi în cuantum maxim aplicate avocaților pentru ca au cerut respectarea dreptului la apărare.

”Evenimentul” s-a deruat vineri, 04 02 2022, la Judecătoria Sectorului 1 București. Împreună cu colegii av. Toni Neacșu și av. Mihai Giurgea am părăsit sala de judecată aflându-ne în imposibilitate de a ne apăra clienții. Aș mai adăugă protestul colegului Mihai Giurgea care, față de măsura audierii părților vătămate cu imaginea blurată în condițiile în care identitatea acestora oricum era cunoscută) și vocea distorsionată de asemenea manieră încât era efectiv imposibil să înțelegem declarația acestora, a recuzat completul de judecată, în semn de protest față de modul în care urmau să se desfășoare audierile, punând apărarea în situația de a nu putea audia nemijlocit persoanele vătămate ridicand totodata serioase dubii cu privire la echitabilitatea procedurilor de audiere.

“Argumentul” instanței potrivit căruia ”nu poate reveni asupra hotărării prin care s-a pronunțat asupra modalității de audiere a martorilor și persoanelor vătămate, întrucât hotărârea în discuție poate fi atacată doar o odată cu fondul” (?!), cel puțin discutabil din punct de vedere procedural, a pus cu siguranța inclusiv completul de judecată în situația de a “aproxima” declarațiile din ședința, în condițiile în care sentința ar trebui să se bazeze pe declarații luate în condiții de acuratețe și rigoare deplină. În final, soluția pe care o va pronunța instanța (de condamnare sau de achitare) trebuie să reflecte respectarea drepturilor fundamentale procesuale ale inculpaților, precum: dreptul la apărare și principiul egalității armelor”, a scris Ioan Lazăr pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax