Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un copil de 13 ani din Alba s-a urcat la volanul unei mașini și a condus-o. Aventura, terminată în instanță

Publicat

Motivul pentru care un copil de 13 ani din Alba s-a urcat la volanul unei mașini și a condus-o. Este o faptă petrecută pe o stradă, dintr-o comună din Alba și descrisă de magistrații Judecătoriei Sebeș, într-o motivare a instanței de judecată. 

Cel care a ajuns în fața magistraților este tatăl copilului, cel care i-a încredințat mașina pentru a o conduce. În data de 26 iulie 2024, magistrații din Sebeș au dat o primă decizie în acest caz.

Când s-a petrecut totul

3 decembrie 2022: O mașină trece prin fața polițiștilor din Gârbova, pe strada Principală. Magistrații au notat că după ce au văzut-o, polițiștii au făcut semn să oprească mașina, dar copilul nu a făcut acest lucru. Polițiștii l-au urmărit și până la urmă minorul a oprit autoturismul.

Se întâmpla în jurul orei 16.00. Când polițiștii au vorbit cu minorul de la volan, acesta le-a spus că tatăl său l-a sunat și i-a spus să se urce în mașină și să conducă până la o casă de pe strada pe care a fost oprit.

”La fața locului a venit inculpatul, ocazie cu care a întrebat organele de poliție ce au cu fiul său minor și că nu va da nici o declarație decât în prezența sa”, au notat magistrații.

Drept urmare, aceștia au mers la sediul poliției unde au dat declarații. Bărbatul a recunoscut că i-a solicitat fiului său să conducă mașina, deși știa că încalcă legea.

Cum s-a terminat procesul

Pentru fapta sa bărbatul s-a ales cu dosar penal, iar mai apoi a fost trimis în judecată. În data de 26 iulie 2024, acesta a fost condamnat la patru luni de închisoare cu amânare pentru ”încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pe drumurile publice unei persoane despre care știe ca nu poseda permis de conducere”, au notat magistrații în motivarea instanței.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate