Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un deținut al Penitenciarului Aiud s-a automutilat. Cerința care i-a fost refuzată de agenții de penitenciar

Publicat

aiud penitenciar

Un fost deținut al Penitenciarului Aiud a fost condamnat recent pentru distrugere. Fapta s-a petrecut în timpul în care își executa pedeapsa. Acesta a distrus geamul de la celulă, iar apoi s-a tăiat pe braț cu cioburile de geam. 

Motivul pentru care a recurs la acest gest este detaliat în motivarea instanței din 15 martie 2024. Acesta a fost condamnat la o amendă penală pentru distrugere.

Bărbatul a recurs la acest gest supărat că polițiștii penitenciarului nu îi pot da materiale pentru renovarea celulei.

Fapta s-a petrecut în data de 5 septembrie 2021, într-o cameră a penitenciarului.

Potrivit procurorilor, în jurul orei 18:00, în timp ce se afla cazat în camera de deținere nr. 18 secția E.1 din cadrul Penitenciarului Aiud, fiind nemulțumit de faptul că nu i-au fost oferite materiale cu care să o renoveze, inculpatul a distrus geamul din camera de deținere, proprietatea persoanei vătămate Penitenciarul Aiud, cauzând un prejudiciu în cuantum de 71,42 lei.

Apoi a luat un ciob de sticlă și s-a tăiat pe mâna stângă cu el. La nivelul închisorii, pentru fapta sa, deținutului i-a fost aplicată sancțiunea suspendării dreptului de a primi vizite pe o perioadă de 1 lună.

În data de 15 martie 2024, magistrații l-au condamnat penal pe deținut. Aceștia au decis ca bărbatul să fie condamnat la o amendă penală de 1.500 de lei pentru distrugere.

Momentan decizia magistraților, nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax