Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un deținut de la Penitenciarul Aiud a distrus geamul celulei. Pe ce obiecte își varsă nervii condamnații

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Faptele de distrugere sunt dest întâlnite la Penitenciarul Aiud. Lunar pe portalul instanțelor de judecată apar noi procese în care deținuții sunt trimiși în judecată după ce au distrus bunuri de prin celulă. 

Însă, pe lângă dosarele care ajung să fie judecate sunt multe la care procurorii cer confirmarea renunțării la urmărirea penală. Cele mai recente exemple datează din 16 decembrie 2022 și sunt două cauzuri de distrugere, în care procurorii au cerut confirmarea renunțării la urmărirea penală.

Decizia a aparținut magistraților Judecătoriei Aiud.

Ambele cazuri sunt înregistrate, în anul 2020, dar abia în 2022 au ajuns pe masa magistraților, fiind făcute publice.

În primul dosar magistrații au reținut că: ”în data de în data de 08.07.2020, în jurul orei 19.00, deţinutul, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, a spart geamul camerei de deținere E 8.20, pe motiv că nu are țigări, cauzând persoanei vătămate Penitenciarul Aiud un prejudiciu în cuantum de 2,87 lei, respectiv, în data de 09.07.2020, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, a spart geamul camerei de deținere E 7.19, pe motiv că nu are țigări, cauzând persoanei vătămate Penitenciarul Aiud un prejudiciu în cuantum de 24,40 lei”, se arată în motivarea instanței.

În al doilea caz,”  s-a reţinut că în data de 25.06.2020, în jurul orei 10.00, numitul aflat în stare de arest preventiv, în timp ce se afla în Penitenciarul Aiud, a distrus geamul și masa din camera de deținere E6.31, cauzând persoanei vătămate Penitenciarul Aiud un prejudiciu în cuantum de 56,67 lei”, au mai notat magistrații.

În ambele cazuri judecătorii au admis cererea de renunțare la urmărirea penală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax