Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un polițist BCCO Alba a rămas fără carnet, în timp ce conducea un BMW. A dat în judecată IPJ Alba

Publicat

Un ofițer de poliție de la BCCO Alba, (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

Motivul este următorul: Colegii săi, polițiști rutieri în Câmpeni i-au reținut carnetul pentru 60 de zile pentru o greșeală în trafic. Drept urmare ofițerul BCCO a mers în instanță, unde a cerut anularea procesului verbal.

Un proces a avut loc pe rolul Judecătoriei Câmpeni, iar o decizie a fost dată recent.

Deși fapta pentru care a fost sancționat a avut loc în februarie 2023, magistrații din Câmpeni au dat o decizie în 14 martie 2024. În urmă cu câteva zile motivarea instanței a fost făcută publică.

În documentele instanței este scris ceea ce s-a întâmplat și cum a vrut ofițerul BCCO să convingă magistrații.

”În motivarea plângerii se arată că la data sus menţionată, în timp ce conducea autoturismul marca BMW pe Drumul Naţional 75, pe raza localităţii Vadu Moţilor, a efectuat manevră de depăşire a unui autoturism care circula în fața petentului în zonă interzisă”, se arată în motivarea instanței.

Acesta a spus că se grăbea deoarece trebuia să ajungă acasă, pentru a rezolva o problemă personală.

Ce le-a spus magistraților. Cum a încercat să îi convingă

În drum spre casă, fiind grăbit, pe raza localităţii Vadu Moţilor a efectuat aceasta manevră de depăşire interzisă, însă doreşte să specifice faptul că sectorul de drum unde a fost efectuată era în aliniament, vizibilitatea foarte bună, iar din sensul opus nu se deplasa niciun alt vehicul.

La momentul efectuării depăşirii nu a creat nici un disconfort conducătorului auto depăşit, care circula cu viteză foarte redusă. Până la momentul efectuării depăşirii acesta a mai frânat de câteva ori cu intenţia de a opri pe dreapta, iar în locul efectuării depăşirii exista un refugiu pe partea dreaptă.

Acesta circulând cu viteza redusă, sub limita legală de viteză şi crezând ca se va opri în acel refugiu a efectuat depăşirea acestuia, fără a-i obstrucţiona în vreun fel deplasarea, aspecte care pot fi confirmate de conducătorul auto, a susținut în fața magistraților.

Are nevoie de permis de conducere pentru a putea să își facă misiunile

Îşi asumă vina asupra reguli de circulaţie încălcată, însă având în vederea activitatea profesională ca ofiţer de poliţie în cadrul BCCO Alba şi misiunile zilnice în care este angrenat, are nevoie majoră de permisul de conducere.

Consideră că măsura luata de către, agentul de poliţie nu este în concordanţă cu situaţia de fapt, astfel solicit în mod respectuos anularea procesului verbal de contravenţie mai sus menţionat, le-a mai menționat judecătorilor.

Ce au decis judecătorii din Câmpeni

Magistrații au considerat că sancțiunea dată de agentul de poliție colegului de la BCCO este una justă. Drept urmare au respins cererea de anulare a procesului verbal.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    duminică, 31.03.2024 at 07:24

    Să rămână fraierul fără permis 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax