Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Motivul pentru care un salvator de la ISU Alba a fost atacat de un bărbat pe care încerca să îl ajute. Ce avea atacatorul la el

Publicat

smurd

Un bărbat a fost condamnat recent pentru ultraj, după ce a lovit un salvator de la ISU Alba, care a intervenit în urma unui apel la 112, chiar pentru a-i acorda asistență atacatorului. 

Pedeapsa a fost dată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia luni 6 iunie 2022. În motivarea instanței este detaliat ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 30 august 2021. 

Mai exact, în noaptea respectivă, printr-un apel la 112 a fost anunțat că un bărbat este căzut pe strada Brândușei din Alba Iulia. La fața locului s-a deplasat un echipaj de la ISU Alba, din care făcea parte și persoana vătămată din dosar.

În jurul orei 03.20, pompierul de la ISU Alba a încercat să îi acorde primul ajutorul bărbatului de 61 de ani căzut pe jos, însă acesta s-a ridicat și a devenit recalcitrant.

Potrivit motivării instanței, bărbatul căzut se afla în stare de ebrietate, iar când cei de la ISU s-au apropiat de acesta, bărbatul a început să înjure.

”Ulterior, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție care a încercat să-l legitimeze pe inculpat, dar acesta a refuzat, a continuat să adreseze injurii și să aibă un comportament agresiv, motiv pentru care a fost încătușat și imobilizat pe trotuar de către organele de poliție.

”După încătușarea acestuia, persoana vătămată s-a apropiat de inculpatul, încercând să îi acorde ajutor medical, dar inculpatul a lovit-o cu piciorul peste antebrațul stâng, provocându-i astfel o vătămare corporală. În plus, asupra inculpatului au fost găsite două cuțite de dimensiuni diferite, dar aceste bunuri nu au fost utilizate la săvârșirea infracțiunii”, se arată în motivarea instanței.

În fața anchetatorilor, referitor la cele două cuțite pe care le avea, bărbatul a spus că pe unul îl cumpărase cu o zi înainte, iar pe cel de al doilea îl folosea la tăiatul de alimente.

Referitor la atacul asupra salvatorului de la ISU Alba, aceasta a declarat că nu și-a dat seama că venise să-l ajute, ci a crezut că este cineva care vrea să îi fure bunurile.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare, la plata a 2000 de lei către spitalul din Alba Iulia (cheltuieli cu tratamentul pompierului) și 1100 de lei, cheltuieli judiciare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax