Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Motorizările diesel ar putea dispărea curând de pe piaţă în Europa. Ce producători renunţă la motoarele pe motorină

Publicat

Patru mari producători auto au anunţat anul acesta că vor renunta la motoarele diesel. Anul trecut au fost vândute 62 de milioane de maşini pe benzină şi doar 14 milioane de vehicule diesel. Vânzările de hibride şi electrice au totalizat 3,8 milioane de unităţi.

Până acum, patru companii care produc autovehicule au anunţat că scot gana motorizărilor diesel din producţie.

Prima a fost Toyota, care precizează că maşinile cu motoare diesel reprezinta mai puţin de 10% din vânzările companiei în Europa.

Apoi anunţul a venit de la Porsche. Constructorul auto cu sediul la Stuttgart spune că măsura a fost luata pentru că interesul pentru maşinile diesel a scăzut foarte mult în urma scandalului Dieselgate, clienţii dorind propulsoare hibride.

Şi Nissan a decis să renunţe la vânzarea de automobile echipate cu motoare diesel pe pieţele europene, după introducerea reglementărilor strice de mediu.

Cel mai recent anunţ vine de la Volvo. Următorul model sedan S60 pe care îl lansează nu va fi produs şi în varianta diesel, ci doar in varianta electrică. În cazul Volvo, 70% din vânzările de anul trecut au fost aduse de autoturisme cu motoare diesel. Însă compania se concentrează pe varianta electrică.

sursă: ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax