Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Moving in the right direction”: Autorităţile şi locuitorii din Aiud au participat la acţiuni de protejare a mediului înconjurător

Publicat

La Aiud s-a organizat, în perioada 16-20 septembrie, “Săptămâna mobilităţii”, oa cţiune dedicată protejării mediului înconjurător, aflată la a 11-a ediţie. Cu mesajul “Moving in the right direction”, o parte dintre autorităţile şi locuitorii din Aiud au avut grijă să renunţe, pentru o zi, la maşini şi să meargă pe jos la serviciu, au participat la acţiuni de salubrizare şi au participat la concursuri tematice.

„Săptămâna mobilităţii” este o manifestare devenită tradiţională la Aiud, având în vedere că a ajuns la a 11-a ediţie, fiind organizată de Primăria municipiului Aiud. În acest an, evenimentul a avut tema “ Moving in the right direction”. Duminică, 16 septembrie, autorităţile locale au făcut un apel celor care au ieşit la plimbare în Parcul Municipal sau la iarbă verde, să acorde respectul cuvenit mediului înconjurător prin depozitarea corectă a deşeurilor, doar în locurile special amenajate.

Luni, 17 septembrie, a fost ziua „fără maşină la serviciu”. Primii care au fost invitaţi să ia atitudine şi să meargă pe jos sau cu bicicleta au fost funcţionarii din administraţia locală.

Marţi, 18 septembrie 2012, la Şcoala cu clasele I-VIII „Liviu Rebreanu” a avut loc o prezentare a unui material cu tema „Măsuri de prevenire a poluării” şi a unei lecţii practice de implementare a sistemului de colectare selectivă a deşeurilor menajere. Tot marţi, locuitorii cartierului „Budu” din Aiudul de Sus au participat la salubrizarea unui tronson al Văii Aiudului.

Miercuri, 19 septembrie, organizatorii „Săptămânii mobilităţii” au pregătit un concurs de cros, ce a avut loc pe strada Iuliu Maniu. Crosul s-a desfăşurat pe şase categorii de vârstă, iar câştigătorii au fost premiaţi cu tricouri şi medalii.

În 20 septembrie, elevii cercetaşi ai Colegiului Naţional „Bethlen Gabor” au construit o hrănitoare pentru căprioare în Pădurea Sloboda, iar vineri, 21 septembrie, a avut loc o campanie de recrutare din rândul elevilor pentru desfăşurarea campaniei de colectare DEEE „Locul deşeurilor nu este în casă”, ce va avea loc în Aiud, în 29 septembrie.
Sâmbătă, 22 septembrie, la finalul unei săptămâni pline de evenimente, acţiunea organizată de administraţia publică locală a municipiului Aiud s-a încheiat cu concluzii, bilanţuri şi pregătirea materialelor ce vor face obiectul unei expoziţii, organizate ca epilog al „Săptămânii mobilităţii”, ediţia 2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax