Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

msg Maraton Apuseni 2024: 1.500 de alergători din toată lumea, așteptați la start

Publicat

Clubul Alpin Român Filiala Cluj organizează msg Maraton Apuseni 2024, unde sunt așteptați circa 1500 de alergători la startul din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj.

Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa.

Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de auto-depășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii.

Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni este înainte de toate o descoperire a forțelor proprii, fizice și mentale, precum și o ocazie de a petrece clipe unice, parcurgând traseele idilice din inima Apusenilor.

Traseele de ultramaraton, maraton, semimaraton și cros montan traversează, după caz, habitate protejate de interes comunitar european, rezervația geo-botanică Scărița-Belioara, goluri alpine din masivul Muntele Mare, porțiuni flancate de molhașuri și aflorimente stâncoase.

”Cu doar câteva zile rămase până la startul din 8 iunie, adrenalina începe să crească în rândul participanților, iar înscrierile online sunt deschise până în 26 mai.

Este timpul pentru toți cei dornici de aventură să se alăture celei mai îndrăgite competiții de trail din țară” au transmis organizatorii.

Povestea începe la Buscat Ski & Summer Resort – Băișoara. Acolo, pe 8 iunie, participanții vor fi întâmpinați cu entuziasm și poftă de alergare, de către organizatpri, cei peste 120 de voluntari și susținătorii lor.

msg Maraton Apuseni 2024: trasee adaptate pentru toate categoriile

msg Maraton Apuseni 2024 oferă o varietate de trasee, adaptate atât pentru începători, cât și pentru alergătorii experimentați:

  • Cros cu o lungime de 10 km, destinată celor care doresc să experimenteze alergarea de trail într-o atmosferă prietenoasă și o comunitate autentică.
  • Semimaraton, o provocare de 23.7 km, potrivită pentru cei care caută să își testeze rezistența și să exploreze frumusețea naturii într-o cursă de alergare montană demnă de adăugat la CV, deoarece cumulează D+ 1190m. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 1 punct ITRA.
  • Maratonul .msg, cu o distanță de 44.8 km, este destinată alergătorilor aflați în căutarea unei provocări mai intense, pe distanță lună cu D+ 2531 m. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 2 puncte ITRA.

Pentru cei cu adevărat curajoși și dornici de aventură, există proba ultramaraton, cu o distanță impresionantă de 89.2 km și D+ 4539 m, rezervată celor cu un palmares de alergare montană pe distanțe foarte lungi.

Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 4 puncte ITRA.

Pentru cei mici, există o cursă de cca. 2 km, dedicată copiilor și părinților, care își pot împărtăși pasiunea pentru alergare într-un mediu sigur și plin de bucurie.

Fiecare traseu este amenajat cu puncte de alimentare și hidratare, supravegheat de voluntari dedicați și de echipe specializate în siguranța pe munte, asigurându-se că fiecare alergător se bucură de o experiență plină de satisfacții și în siguranță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax