Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mugur Isărescu, semnal de alarmă: România are o problemă fiscală greu de rezolvat

Publicat

Mugur Isărescu, semnal de alarmă: Guvernatorul BNR spune că România are o problemă fiscală greu de rezolvat.

Concret, țara are un deficit bugetar semnificativ, dublat de un deficit comercial, în care valoarea exporturilor este mai mică decât valoare importurilor.

Guvernatorul BNR afirmă că rata inflației din România și-a întrerupt scăderea în primul trimestru al lui 2024 mai ales din cauza modificărilor fiscale introduse de guvern la începutul anului și a creșterii cotațiilor la țiței.

Guvernatorul BNR a comparat România cu Cehia, Polonia, Ungaria.

„Din iunie 2022 până în august anul trecut, România a avut cea mai bună performanță între cele patru țări, a avut inflația cea mai scăzută, cu un maxim de 16%, Ungaria a mers până la 25%.

Din toamna anului trecut, din loc fruntaș, cu inflația cea mai mică, am ajuns cu inflația cea mai mare dintre cele patru țări și din UE” a spus el, citat de Agerpres.

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere, la 4,9%, de la 4,7% anterior, prognoza de inflaţie pentru finalul lui 2024 şi anticipează că aceasta va ajunge la 3,5% la sfârşitul lui 2025, potrivit datelor prezentate miercuri de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2024 a fost 5,9%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în scădere față de luna martie, când a fost de 6,6%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax