Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mugurel Sârbu nu mai are prieteni în PDL Alba. Democrat-liberalii au vorbit cu cărţile deschise despre scandalul de la Sebeş


Publicat

Conducerea PDL Alba a vorbit, vineri, în conferinţă de presă, despre scandalul de la Primăria Sebeş şi candidatura primarului Mugurel Sârbu ca independent ca următoarele alegeri. După ce Sârbu a lansat acuzaţii publice la adresa lui Mircea Hava, numindu-l un „şmecher politic”, a venit timpul să i se plătească cu aceeaşi monedă. Deşi, oficial, acesta este în continuare membru în partid, Sârbu pare să nu mai aibă nici un prieten în PDL, iar cei care ne dau de înţeles acest lucru sunt chiar preşedintele Mircea Hava, deputatul Clement Negruţ, Ion Dumitrel şi Alexandru Pereş.

Clement Negruţ: „Ce a uitat să spună Sârbu când a atacat foştii colegi de partid, că înainte cu o săptămână la el a fost liderul politic PNL Teodor Atanasiu, care probabil i-a dat un ultimatum”

Renunţând la diplomaţie, liderii PDL Alba au vorbit liber, vineri, despre subiectul Mugurel Sârbu şi calitatea sa de membru în partid. Deputatul Clement Negruţ a realizat chiar o radiografie a scandalului de la Sebeş şi a declarat că Mugurel nu a fost niciodată un PDL-ist, ci că destinele lui şi al partidului s-au întâlnit printr-o conjunctură favorabilă, la alegerile din 2008. „A fost o conjunctură în care destinul PDL a intersectat cu destinul acestui om politic, din păcate, în condiţiile în care acesta avea nevoie de PDL. Asta s-a chemat anul 2008, când a ajuns primar cu sprijinul celor de aici şi al organizaţiei de la Sebeş. Nu poţi să fi atât de ipocrit încât, timp de 3 ani, să nu participi la nici o acţiune politică a partidului, iar în acţiunile administrative să nu te identifici cu partidul. Asta a făcut Liviu Mugurel Sârbu. Am încercat toţi cei de aici să armonizăm această relaţie cu domnia sa în mai multe întâlniri, să încercăm să armonizăm relaţia sa cu ceilalţi oameni din Primărie, nu doar cu Adrian Bogdan, pentru că Sârbu a avut probleme cu mulţi angajaţi din Primărie. Ce a uitat să spună Sârbu când a atacat foştii colegi de partid, că, înainte cu o săptămână, la el a fost liderul politic PNL Teodor Atanasiu, care probabil i-a dat un ultimatum… Sârbu acum este precum o frunză pe apă purtată în derivă şi are nevoie de o ancoră, iar ancora este PNL. Pentru asta, el trebuie să-şi dovedească bărbăţia politică, jignind şi aruncând cu noroi în foştii colegi. Un comportament de cea mai joasă speţă a unui om politic şi asta îl va descalifica inclusiv în faţa cetăţenilor municipiului Sebeş”, a declarat Negruţ.

Mircea Hava: „Am crezut că în 4 ani de zile a crescut şi el, adică a trecut de la bălăcărelile astea de cartier în altă zonă, dar văd că a rămas acolo”

La rândul său, preşedintele PDL Alba, Mircea Hava a explicat că „am crezut că în 4 ani de zile a crescut şi el, adică a trecut de la bălăcărelile astea de cartier în altă zonă, dar văd că a rămas acolo. Cred că crede că aşa poate să crească mai mult politic, pentru că, administrativ, doar atât poate. Noi avem altceva de făcut acolo, avem mult de lucrat la Sebeş şi credem că vom câştiga acolo, pentru că la Sebeş noi am câştigat politic… nu noi nu am mers cu el ca şi candidat, ci el s-a supărat şi a plecat”.

Alexandru Pereş: „Buna colaborare dintre Mugurel şi mine a fost poate în trei, patru ocazii când a fost nevoie la Bucureşti de nişte intervenţii pentru a rezolva nişte probleme pentru Sebeş”

Senatorul Alexandru Pereş, cel despre care Mugurel Sârbu a avut doar cuvinte de laudă, în conferinţa de presă, a dorit să adauge şi el câteva cuvinte despre acest subiect: „Buna colaborare dintre Mugurel şi mine a fost poate în trei, patru ocazii, când a fost nevoie la Bucureşti de nişte intervenţii pentru a rezolva nişte probleme pentru Sebeş. Aşa cum a intervenit la mine Mugurel, probabil a intervenit şi la Dobra, deci chestia asta cu buna colaborare cam la atât se rezumă. Şi eu am fost implicat în această încercare de dezamorsare a conflictului de la Sebeş, am stat de vorbă cu el, dar acum o spun pe faţă, condiţiile impuse de el pentru a ne garanta că va candida, dacă e propus pentru PDL erau inacceptabile pentru BPJ”.

Pereş nu a dorit să intre în amănunte vizavi de cererile lui Sârbu, dar Clement Negruţ a precizat că una dintre solicitări viza chiar dizolvarea organizaţiei de la Sebeş.

Singurul care nu a intrat în foarte multe detalii cu privire la subiectul Mugurel Sârbu a fost preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel. Întrebat de ce nu îi mai răspunde la telefon lui Sârbu, acesta s-a limitat să răspundă: „No comment”.

Întrebat dacă a discutat cu Mugurel Sârbu chiar înainte ca aceşta să îşi anunţe demisia din PDL, liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat: „Îl cunosc foarte bine pe Mugurel Sârbu. Am discutat şi cu el şi cu alţi primari în diverse ocazii despre vizunea mea şi a noastră de dezvoltare a localităţilor şi a judeţului. Pe Mugurel Sârbu îl vom trata în campania electorală ca pe orice adversar politic, ca pe orice contracandidat al candidatului USL, să fie foarte clar şi nu va avea un altfel de tratament. Eu sunt convins că domnul Sârbu, aşa rău cum e, va lua mai multe voturi ca independent decât ca şi candidat PDL”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. of, viata mea

  vineri, 02.03.2012 at 13:35

  Mugurel Sarbu nu mai are prieteni la PDL. Acestia si-au facut prieteni noi la DNA si merg des la joaca acolo

 2. Fery

  vineri, 02.03.2012 at 13:57

  Unde-i eleganta si cavalerismul , domnilor politicieni ?
  Nu va puteti pretinde mai buni ca Sarbu, din moment ce aveti aceasta jalnica abordare, de altfel vrednica da mahalaua politica.

 3. fanel

  luni, 05.03.2012 at 18:26

  dar pe cumnata lui Mugurel Sarbu , pe faimoasa Ion Ileana director executiv adjunct la Casa de Pensii Alba de ce ati tolerati-o d-le Peres ? Stiti ca a ales varianta sa dea oamenii buni afara din casa si sa pastreze doar persoanele care ii faceau servicii si care acum sunt acuzate de tot felul de mirsavii. Oare stie Pdl cum a revenit pe postul de director Ileana Ion ? doar trebuie sa stiti ca a fost angajata lui Mugurel consilier pe ceva cu fonduri europene.

 4. Nickone

  marți, 03.04.2012 at 18:30

  JOS CU ACEST MUGUREL SARBU CIOCOI NENOROCIT

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind carantinarea și izolarea, în dezbateri la Senat. S-a cerut fundamentare din practica europeană

Publicat

Senat

Comisia juridică a Senatului urmează să reia, luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea.

Sâmbătă, forul a decis, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni a dezbaterilor asupra acestui proiect de lege.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a solicitat în Comisia juridică amânarea până luni a dezbaterilor, pentru a studia practicile Uniunii Europene în domeniu, menţionând că actul normativ venit de la Guvern nu este coerent şi „cetăţenii au dreptul la o lege care să-i protejeze”.

Senatorul PNL Iulia Scântei a spus că această propunere înseamnă nerespectarea deciziei de convocare a plenului Senatului pentru sâmbătă şi a avertizat că va avea implicaţii asupra sănătăţii cetăţenilor.

Duminică, Robert Cazanciuc a criticat din nou proiectul de lege elaborat de Guvern privind carantinarea şi izolarea, susţinând că este un „dezastru” şi, ca urmare, actul normativ va fi votat când va corespunde „nevoii românilor”, după dezbateri cu toţi cei implicaţi în aplicarea lui.

El a amintit că au fost solicitate puncte de vedere din partea Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii, iar Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană în privinţa internării obligatorii şi detaşării obligatorii a medicilor.

„Când vom fi convinşi că legea corespunde nevoii românilor, o să votăm această lege, că o să votăm luni, că o să votăm marţi, miercuri o să vedem în funcţie de cum vor fi dezbaterile în comisie. Am invitat nu numai Ministerul Justiţiei şi CSM să vină la dezbateri, am invitat organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale, toţi care sunt implicaţi într-un fel sau altul în aplicarea acestei legi trebuie să spună un punct de vedere, pentru că altfel dacă legea nu este clară, uşor de înţeles, uşor de aplicat doar îi păcălim pe români că vom avea o lege care îi protejează. Toate mecanismele din lege trebuie să fie foarte, foarte clare şi conforme cu nevoile noastre de astăzi”, a adăugat social-democratul.

El a arătat că, până luni, Guvernul trebuie să prezinte o fundamentare din practica europeană privind internarea obligatorie şi detaşarea obligatorie a medicilor.

„Am rugat Guvernul ca până luni să ne ofere o fundamentare din practica europeană, cum se întâmplă în Germania, în Austria, în Spania, în Italia, pe internarea obligatorie şi pe detaşarea obligatorie a medicilor. De asemenea, am cerut Ministerului Justiţiei să avizeze acest proiect pentru a arăta foarte clar dacă actul normativ corespunde legii fundamentale din România şi practicii CEDO în această materie. Am cerut un aviz şi de la CSM pentru că în mod cert proiectul elaborat de Guvernul Orban nu are avizul CSM, deşi pentru a respecta decizia CCR este nevoie de o procedură detaliată de contestare la un judecător”, a explicat senatorul PSD.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma unei discuţii cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a solicitat vineri prezenţa în Senat a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, la dezbaterea proiectului.

sursă: Agerpres

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

CÎMPENI

LIVE VIDEO: Protest la Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni. Se cere deschiderea unității medicale

Publicat

Un protest la Spitalul de Boli Cronice din oraşul Cîmpeni, judeţul Alba, are loc, luni 13 iulie, față de conducerea instituției. 

Manifestarea este organizată de mai mulți medici, dar și de câțiva pacienți. 

Medicii şi pacienţii solicită demisia managerului Constantin Bar şi a directorului medical, Dumitru Corpodean, potrivit adevărul.ro.

Un repreznetant al medicilor susţine că unitatea medcială se poate redeschide pentru bolanvi, însă, conducerea refuză acest lucru.

”Mi s-a luat dreptul la muncă, lucrez în mod ilegal, în forţă, fiind mereu băgat şi socs în concediu de odihnă. Toţi cei pe care i-am consultat am făcut-o ilegal. Inclusiv pe mama domnului primar. Am făcut demersuri la primărie şi nu mi s-a răspuns în niciun fel. Toate plângerile care s-au făcut în legătură cu comprtamentul execrabil al domnului Bar, l-au lăsat rece pe domnul primar”, a spus unul dintre medicii care a organizat şi participă la protest.

Video-ul live este transmis pe o pagina de Facebook – ”Evoluție în instituție”.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adrian Năstase, declarații suprinzătoare despre creșterea pensiilor cu 40%: ”Totul este mai curând o jucărie electorală”

Publicat

Fostul premier Adrian Năstase a făcut declarații surprinzătoare cu privire la majorarea pensiilor. Acesta consideră că orice discuție pe acest subiect trebuie legată de mersul economiei.

Declarațiile sale sunt contrazic curentul din PSD, partid care intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, exact pe acest subiect. 

„Nu poți să oferi o creștere de 40% pentru un an, pentru că pensionarii vor trăi totuși mai mulți ani, chiar dacă sunt oameni în vârstă și vor trebui să aibă o pensie sustenabilă și pentru doi, pentru trei, pentru patru ani.

Or, în măsura în care nu reușești să realizezi resursele economice necesare să produci banii necesari asigurării acestor pensii, totul este mai curând o jucărie electorală si eu n-am fost niciodată de acord cu așa ceva.

Unii au spus că am avut o abordare mai curând social-liberală. Eu cred că economia este cea care trebuie să-mi dea măsura tuturor lucrurilor. Merge economia, vom avea bani li pentru pensii”, a declarat Adrian Năstase.

El a mai spus că este conștient că nu-și va atrage simpatie pentru aceste declarații, dar a subliniat că pensiile ar trebui să crească la începutul anului cu 15-20%, după care orice altă majorare să se facă doar dacă o permite situația economică.

Reamintim că social-democrații au anunțat că vor depune moțiune de cenzură dacă guvernul liberal nu crește cu 40% punctul de pensie de la 1 septembrie, așa cum prevede legea.

Premierul Ludovic Orban a spus că Guvernul va crește pensiile, dar nu cu 40% pentru că bugetul țării nu permite acestă majorare.

Sursă: Evz.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Reintroducerea restricțiilor, recomandată de OMS. Director: „Uneori, izolarea este singura opțiune”

Publicat

Organizația Mondiala a Sănătății avertizează că țările ar trebui să ia în calcul noi restricții, după ce relaxarea din ultimele două luni a dus la agravarea pandemiei de COVID-19. Guvernele ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la carantină, spune un reprezentant al OMS.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan – directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe.

„Odată ce închiderea se termină, întotdeauna există riscul ca boala să revină”, a spus oficialul OMS.

În concluzie, OMS sfătuiește țările să se deschidă cu prudență, urmărind foarte bine datele pentru a vedea ce se întâmplă între două faze de relaxare. Ryan a mai spus că statele trebuie să fie pregătite să facă pași înainte sau, dimpotrivă, să revină la restricții, în funcție de numărul de îmbolnăviri pe care îl constată.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate